Lietuvas izlase pārliecinoši uzvar Beļģijas basketbolistus (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) otrajā posmā (E grupa) piektdien Ļubļanā (Slovēnija) izcīnīja Lietuvas basketbola valstsvienība, kas ar 86:67 apspēlēja Beļģijas izlasi.

Pamatus uzvarai lietuvieši ielika jau pirmajās 20 minūtēs, kurās pretiniekus uzvarēja ar 23 punktiem (44:21), turklāt no 44 punktiem 30 guva uz maiņu nākušie spēlētāji.

Otrajā puslaikā Lietuvas komandai bija pārsvars vairāk nekā ar 30 punktiem, bet mača izskaņā atslābinājās, ļaujot pretiniekam sadeldēt rezultāta starpību. Rezultātā lietuvieši svinēja uzvaru ar 86:67.

Uzvarētāju rindās ar gūtiem 13 punktiem izcēlās Donats Motiejūns, bet pa 12 punktiem iekrāja Mindaugs Kuzminsks un Jons Valančūns, kamēr beļģiem 15 punktus guva Džonatans Tabu.

Vēl šodien E grupā Serbija pulksten 18.45 tiksies ar Ukrainu un vēlajā vakara mačā (pl. 22) Latvijas spēkiem mērosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta sudrabu medaļu ieguvēju Franciju.

Otro posmu Lietuvas komanda sāka ar uzvaru 76:62 pār Franciju, bet Beļģija 69:76 piekāpās Serbijas basketbolistiem.

Eiropas čempionāta pirmais posms risinājās no 4. līdz 9. septembrim, otrais no 11. līdz 16. septembrim, izslēgšanas mači no 18. līdz 22. septembrim.

Pa četrām labākajām komandām no E un F grupas kvalificēsies turnīra ceturtdaļfinālam.

E grupaF grupa
FrancijaSpānija
SerbijaGrieķija
LietuvaHorvātija
LatvijaSlovēnija
BeļģijaSomija
UkrainaItālija
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu