Latvijas basketbolisti pret Ukrainu sāk EČ otro posmu (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Metlas

Latvijas nacionālā basketbola komanda šodien aizvadīs Eiropas čempionāta (EČ) otrā posma (E grupa) pirmo maču, Ļubļanā (Slovēnija) tiekoties ar Ukrainas valstsvienību. Mača sākums pulksten 15.30 pēc Latvijas laika tiešraidē kanālā TV6.

Ukraiņu bilance 4:1

Ukrainas izlase teicami aizvadīja apakšgrupu turnīru, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu, kad ar 71:77 piekāpās vienai no sacensību galvenajām favorītēm Francijai. Līdz ar to E grupas mačus ukraiņi sāks ar līdzi paņemto vienu uzvaru - trīs punktiem.

Tikmēr Ainara Bagatska vadītā Latvijas komanda otro posmu sasniedza ar izcīnītām trīs uzvarām, bet, tā kā nākamajai kārtai kvalificējās Serbija un Lietuva, kurām mūsu komanda piekāpās, Latvijas valstsvienība otro kārtu sāks bez uzvarām jeb diviem punktiem.

Pretinieki pārsvarā pārstāv dzimtenes klubus

Ukrainas izlasē pārsvarā spēlē dzimtenes komandās spēlējoši basketbolisti. Bagatskim viņi ir labi zināmi, jo mūsu izlases galvenais stratēģis ikdienā strādā par Kijevas «Budiveļņik» galveno treneri.

«Mūsu mērķis ir nākamā spēle. Nav svarīgi, ar ko spēlēsim, mums jādomā tikai par savu basketbolu. Jebkura spēle, neatkarīgi no pretinieka, mums dos iespējas. Jābūt gataviem tās izmantot,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Bagatskis.

Treneris pastāstīja, ka komandai jākoncentrējas savai spēlei, kvalitatīvam basketbolam. Tad būs iespējas sasniegt augstas vietas. «Nav svarīgi, ne formāli mērķi, ne uzdevumi – mēs paši sev esam vislielākie kritiķi. Zinām, ka varam un cenšamies sasniegt maksimumu. Ja spēlēsim labu basketbolu, būs arī labas vietas,» viņš sacīja.

Lomas komandā ir sadalītas

Otrdien turnīrā un spēlētājiem bija brīvdiena. Spēlētāji laiku izmantoja, lai atjaunotu spēkus, jo līdz šim bija saspringts grafiks - sešās dienās pieci mači. «Nekad nesakiet sev, ka jums (spēlētājiem) ir grūti. Padomājiet, ka arī pretiniekiem ir grūti. Mēs būsim tādi, kādu informāciju paši ieliksim sev galvā. Ja pateiksim, ka esam piekusuši, – tādi arī būsim. Varbūt vairāk izmantosim spēlētājus, kuri līdz šim laukumā bijuši mazāk. Lomas komandā ir sadalītas, bet mēs nevaram ar pieciem spēlētājiem nospēlēt visu čempionātu. Varam tikai uzvarēt atsevišķā spēlē. Visiem atkal būs iespējas,» skaidro Bagatskis.

Vēl šodien E grupas mačus aizvadīs Serbija ar Beļģiju (pl. 18.45) un Lietuva ar Franciju (pl. 22).

Nākamajā mačā Latvijas komanda tiksies ar Francijas valstsvienību. Šī spēle paredzēta piektdien pulksten 22 pēc Latvijas laika.

Latvijas basketbola valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātam

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Dzim.Klubs 2013
Jānis Strēlnieks1.1901989Budiveļņik
Jānis Blūms1./2.1901982Astana
Dairis Bertāns1./2.1931989Bilbao Uxue
Armands Šķēle2.1921983Kalev/Cramo
Kristaps Janičenoks2./3.1961983VEF Rīga
Rihards Kuksiks2./3.1981988Budiveļņik
Jānis Bērziņš3.2011993VEF Rīga
Mareks Mejeris3./4.2071991Fuenlabrada
Rolands Freimanis4./52081988Južnijas Himik
Kaspars Bērziņš4./5.2131985VEF Rīga
Mārtiņš Meiers5.2081991Mitteldeutscher BC
Andrejs Šeļakovs5.2081988Club Melilla

Eiropas čempionāta pirmais posms risinās no 4. līdz 9. septembrim, otrais no 11. līdz 16. septembrim, izslēgšanas mači no 18. līdz 22. septembrim.

Pa četrām labākajām komandām no E un F grupas kvalificēsies turnīra ceturtdaļfinālam.

E grupaF grupa
FrancijaSpānija
SerbijaGrieķija
LietuvaHorvātija
LatvijaSlovēnija
BeļģijaSomija
UkrainaItālija
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu