LBL 1 pievienosies vienība "Jūrmala/Fēnikss" un junioru izlase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde akceptējusi komandu "Jūrmala/Fēnikss", kā arī konceptuāli U-18 izlases līdzdalību Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas čempionātā.

U-18 izlases līdzdalība LBL atbalstīta, lai sekmētu komandas gatavošanos Eiropas U18 čempionātam, kas 2012. gadā, iespējams, norisināsies Latvijā un Lietuvā, ziņots LBS oficiālajā mājas lapā.

Komanda stimulēs basketbola attīstību Jūrmalā

LBS valdes sēdē kluba "Jūrmala/Fēnikss" pārstāvis Jānis Drulle atgādināja, ka komanda kopš 2006. gada startē LBL otrajā divīzijā, pilsētā darbojas pilna basketbola piramīda un iekļaušana valsts labāko komandu turnīrā būs labs stimuls visas basketbola saimniecības attīstībai. Kluba attīstības ieceres atbalsta arī Jūrmalas dome.

Valde vienbalsīgi apstiprināja komandas Jūrmala/Fēnikss līdzdalību LBL pirmajā divīzijā.

Komandā trenējas pērnās sezonas līderi Atis Ozols un Kaspars Raiskums, sastāvu varētu pastiprināt tādi pieredzējuši basketbolisti kā Jevgeņijs Kosuškins, Aigars Vītols, Mihals Hlebovickis.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps informēja valdi par veiktajiem priekšdarbiem, lai LBL pirmajā divīzijā varētu startēt U18 izlase, kas gatavosies 2012. gada Eiropas čempionātam. Valde konceptuāli apstiprināja U18 izlases līdzdalību, palielinot LBL pirmās divīzijas komandu skaitu līdz deviņām.

Jau ziņojām, ka divkārtējais LBL čempions klubs "Barons" nākamajā sezonā nepiedalīsies pirmās divīzijas turnīrā, bet startēs LBL 2 un LBL 3 čempionātā, liekot uzsvaru uz jauniešu basketbola sistēmas attīstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu