Krievijas izlasei jau trešais zaudējums Eiropas čempionātā (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Matthaios

Vienu pārsteigumu pēc otra turpina sagādāt Slovēnijā notiekošais Eiropas basketbola čempionāts, kurā sestdien jau trešās neveiksmes pēc kārtas cieta Krievijas un Turcijas valstsvienības.

Krievijas izlase D apakšgrupas mačā ar rezultātu 62:81 (15:18, 14:16, 16:18, 17:29) piekāpās Zviedrijai.

Jau spēles sākumā Krievija nokļuva iedzinējos ar 4:13, tomēr turpinājumā mača gaitu spēja izlīdzināt un pirms pēdējās desmitminūtes zaudēja vēl tikai ar 45:52. Tomēr pēdējā ceturtdaļā zviedri neatstāja cerības pretiniekiem.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās Džefrijs Teilors, bet 22 punktus un 14 atlēkušās bumbas pievienoja Jūnass Jērebko.

Savukārt Krievijai 15 punktus sameta Aleksejs Šveds.

Kopš 1993.gada Krievijas basketbolisti Eiropas čempionātā nekad nav finišējuši zemāk par astoto vietu, bet šoreiz viņi var pat neizkļūt no apakšgrupas.

Nākamajos sestdienas D grupas mačos Itālija tiksies ar Somiju, bet Turcija spēkosies ar Grieķiju.

Kopvērtējumā tagad Somijai, Itālijai un Grieķijai ir pa divām uzvarām divos mačos, Zviedrija tikusi pie viena panākuma trijās cīņās, bet bez uzvarām joprojām ir Turcija un Krievija.

Tikmēr C grupas pirmajā trešās kārtas mačā sestdien pārliecinošu panākumu izcīnīja iepriekšējās divās Eiropas meistarsacīkstēs triumfējusī Spānija, kas ar 60:39 (18:7, 15:18, 14:12, 13:2) mazrezultatīvā cīņā uzveica Čehiju. Īpaši pieminēšanas vērts ir fakts, ka ceturtajā ceturtdaļā čehi guva vien divus punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Rūdijs Fernandess.

Nākamajos C grupas trešās kārtas mačos sestdien Horvātija spēkosies ar Poliju, bet sacensību saimniece Slovēnija centīsies apspēlēt Gruziju.

C grupas kopvērtējumā pašlaik pirmie ar divām uzvarām divās spēlēs ir slovēņi, viņiem ar diviem panākumiem trijos mačos seko Spānija, Gruzijas un Horvātijas kontā ir pa vienam panākumam divos mačos, Čehija tikusi pie vienas uzvaras trijās cīņās, bet sestie ar diviem zaudējumiem ir poļi.

Latvijas izlasei šodien ir brīvdiena. Svētdien tai gaidāms duelis pret Serbiju, bet noslēdzošā apakšgrupas cīņa paredzēta pirmdienas pēcpusdienā pret Maķedoniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik Latvijai, Lietuvai un Serbijai ir pa diviem panākumiem trijos mačos, bet pie vienas uzvaras tikuši Bosnija un Hercegovina, Melnkalne, kā arī Maķedonija.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu