Blūms: Pēc pirmajām divām spēlēm bija pārāk lielas emocijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pēc pirmajām divām Eiropas čempionāta spēlēm, iespējams, bija pārāk daudz emocijas, tāpēc derbijā ar Lietuvu gāja smagi, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta trešās kārtas mačā piektdien Latvija ar 59:67 piekāpās Lietuvai.

«Šī spēle bija īpaša, jo divus gadus esmu aizvadījis Lietuvā. Vajadzēja sevi nedaudz vairāk savaldīt, jo pārāk ātri tiku pie piecām piezīmēm. Tomēr kopumā pēc trijām spēlēm divas uzvaras ir pozitīvs rādītājs,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) publicētajā video intervijā izteicās Blūms. «Jā, es dabūju piecas piezīmes, bet varbūt vajadzēja nospēlēt vēl agresīvāk, nekaunīgāk. Lietuvai šis mačs bija kā fināls - ja viņi zaudētu, būtu ļoti mazas iespējas tikt tālāk.»

Blūms atzina, ka viens no izšķirošajiem momentiem bija trešās ceturtdaļas beigas. Latvija bija panākusi neizšķirtu 45:45, bet uz to ar pieciem bezatbildes punktiem atbildēja Darjušs Lavrinovičs.

«Pie neizšķirta Lavrionovičs uznāca un iemeta piecus punktus pēc kārtas, bet mēs salūzām. Viņš mūs nedaudz izsita no līdzsvara,» atzina Blūms, izsakot nožēlu, ka Latvijai neiekrita daudzi metieni no groza apakšas. «Tādi metieni ir jāiemet un nav attaisnojuma - netikām ar sevi galā. Varbūt pēc pirmajām čempionāta spēlēm bija pārāk lielas emocijas un pēc tām uzreiz šāds derbijs. Neesam vēl tik pieredzējuši, bet tagad varēsim dienu atpūsties.»

Nākamajā mačā pirmdien Latvijas izlase tiksies ar spēcīgo Serbiju, bet otrdien apakšgrupu turnīru noslēgs ar ļoti svarīgu cīņu pret Maķedoniju.

«Nav ko taupīt spēkus, jākapājas par 100% arī pret Serbiju, jo, ja sāksim taupīties, zaudēsim arī pēdējo maču,» uzsvēra Blūms. «Serbi nav neuzvarami un mēs arī pārbaudes spēlē viņus gandrīz pieveicām. Jāiet ar maksimālu noskaņojumu un jācenšas uzvarēt. Mums nav respekta pret nevienu pretinieku.»

«Par cīņas sparu nevienam neko nevar pārmest, bet nekrita grozā bumbas,» atzina cits Latvijas spēlētājs Dairis Bertāns. «Aizsardzībā viss vairāk vai mazāk bija kārtībā, uzbrukumā tikām pie labiem metieniem, bet tie neiekrita. Šodien mums nepaveicās.»

«Pretinieki visi lieli, viņiem komandā ir vairāk centri nekā ārējās līnijas spēlētāji, tomēr tikām galā labi - nebija tā, ka viņi mūs groza apakšā nospieda,» teica Bertāns. «Spriedze bija, bet centāmies par to nedomāt - gājām kā uz kārtējo maču. Iesim un cīnīsimies, lai uzvarētu kādā no nākamajām spēlēm.»

B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik divas uzvaras divās spēlēs ir Serbijai, bet pa diviem panākumiem trijos mačos izcīnījušas Latvija un Lietuva. Pie vienas uzvaras trijās cīņās tikuši Bosnija un Hercegovina un Melnkalne, savukārt divus zaudējumus divās spēlēs cietusi Maķedonija.

Sestdien Latvijas izlasei paredzēta brīvdiena. Duelis pret Serbiju gaidāms svētdien, bet noslēdzošā apakšgrupas cīņa paredzēta pirmdienas pēcpusdienā pret Maķedoniju.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu