«Lokomotiv» treneris: Miķelis noteikti ir pirmās maiņas uzbrucējs (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Ja Rīgas «Dinamo» komanda aiz neuzmanības nebūtu ielaidusi vārtus, nebūtu neviena slikta vārda, ko teikt, pēc pirmās «Latvijas Dzelzceļa» kausa spēles atzina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas galvenais treneris Artis Ābols.

Pirmdien notikušajā turnīra pirmās dienas A apakšgrupas mačā Rīgas «Dinamo» ar rezultātu 3:1 pieveica Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejistus ar latviešu uzbrucēju Miķeli Rēdlihu ierindā.

«Saņēmām to, ko gaidījām - «Lokomotiv» ir jauna, aktīva un agresīva komandu. Labi, ka neielaidām pirmajā trešdaļā, bet vēlāk izmantojām tos momentus, kas mums bija,» pēc uzvaras izteicās Ābols. «Galvenā bija aizsardzība, kurā komanda izpildīja uzdevumus.»

«Ja nebūtu šī neuzmanība, kuras dēļ trīs sekundes pirms cīņas beigām ielaidām vārtus, par trešo trešdaļu man vispār nebūtu nekā, ko teikt,» uzsvēra treneris. «Iepriekš mums tieši trešās trešdaļas kliboja.»

«Man ļoti patika pirmais periods, jo kontrolējām spēli, tomēr otrais un trešais vairs tā neizdevās,» atzina «Lokomotiv» komandas galvenais treneris Toms Rovs. «Sākumā radījām lielu spiedienu, tomēr turpinājumā tas pazuda. Varēja redzēt, ka jaunie spēlētāji pie 0:2 nespēj uzreiz noorientēties. Mēs no šiem diviem zaudētajiem vārtiem tā arī neatguvāmies, bet rīdzinieki otrajā un trešajā trešdaļā palika pie sava spēles plāna un saglabāja ticību uzvarai.»

Šajā mačā Rēdlihs darbojās «Lokomotiv» komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā un Rovs viņu ļoti slavēja.

«Miķelis noteikti ir pirmās maiņas uzbrucējs. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu viņš ir pilnīgi cits spēlētājs - atstājis vienu no labākajiem iespaidiem šajā starpsezonā,» teica amerikāņu speciālists.

Pirmajā «Latvijas Dzelzceļa» kausa B apakšgrupas mačā pirmdien Sanktpēterburgas SKA komanda ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pieveica Čehijas vienību Prāgas «Lev».

Tāpat A grupā spēlē arī Kazaņas «Ak Bars» hokejisti, kas pret Rīgas «Dinamo» sacentīsies otrdien, savukārt B grupā cīnās arī Baltkrievijas komanda Minskas «Dinamo».

Komandas turnīra pirmajā kārtā ir sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām.

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu. Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas «Dinamo».

Pagājušajā sezonā Rīgas «Dinamo» komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu