Olimpisko medaļnieku diskvalificē par sāncenša slidu bojāšanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Olimpisko medaļnieku šorttrekā amerikāni Saimonu Čo Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) diskvalificēja uz diviem gadiem par sāncenša slidu bojāšanu, svētdien informēja ASV ātrslidošanas jumtorganizācija «US Speedskating».

Diskvalifikācija būs spēkā līdz 2014.gada 4.oktobrim, tādēļ Čo nevarēs februārī startēt Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Čo 2012.gada oktobrī atzinās, ka 2011.gadā komandu pasaules čempionātā sabojāja kanādieša Olivjē Žana slidas. Čo teica, ka rīkojies pēc izlases tālaika trenera Džesu Čuna norādījuma.

Čuns savu vainu noliedza, taču ISU viņu diskvalificēja uz diviem gadiem līdz 2015.gada 25.augustam par ētikas normu pārkāpumu.

Pēc Apollo Entona Ono lēmuma beigt karjeru, ASV izlasē Čo uzskatīja par vienu no spožākajiem jaunajiem talantiem. Čo 2010.gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs nopelnīja bronzas medaļu stafetē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu