Māra Puisīte uzvar «Volvo Latvian Open» golfa turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Māra Puisīte svētdien «Ozo Golf Club» laukumā, Rīgā, pirmo reizi karjerā uzvarēja Latvijā sezonas prestižākajā starptautiskajā amatieru golfa turnīrā «Volvo Latvian Open», savukārt vīriešu konkurencē čempiona titulu pārspēlē izcīnīja austrietis Markus Maukners.

Teksasas valsts universitātes golfa komandas dalībniece Māra Puisīte trīs kārtu summā nospēlēja ar 221 sitienu jeb piecus sitienus virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Uzvarētāja par vienu sitienu apsteidza otro vietu ieguvušo Latvijas amatieru čempioni Lindu Dobeli, kura bija līdere pirms sacensību pēdējās dienas. Mājinieces aizņēma visu goda pjedestālu, jo trešo vietu ar 236 sitieniem nodrošināja Latvijas junioru čempione Ieva Čače.

Turnīra pēdējā dienā Māra Puisīte sasniedza labāko rezultātu, nospēlējot ar -1 zem PAR, un pēc uzvaras bija gandarīta par panākumu, kas izcīnīts spraigā cīņā. Čempione jau nākamnedēļ dosies pāri okeānam, kur gatavosies ASV studentu sporta (NCAA) sezonas sākumam.

Māra Puisīte: «Pēc ASV golfa sezonas beigām vasaras sākumā kādu laiku nebiju nopietni trenējusies, taču palīdzēja, ka «Ozo» laukumu atceros, kā no galvas. Bija prieks cīnīties tik nopietnā konkurencē, un Lindu [Dobeli] nebija viegli pārspēt. Priecājos, ka spēju tikt galā ar satraukumu un noturēju uzvaru.»

Maukner uzvaru nodrošināja pārspēlē ar Izraēlas golferi Yair Thaler. Abiem golferiem trīs dienu summā bija vienāds rezultāts - 220 sitienu jeb +4 virs PAR, tādēļ uzvarētāju noteica, izspēlējot papildu četras bedrītes, kuru summā pārāks bija austrietis. Maukners nebija apmierināts ar paša veikumu spēlē uz grīna, taču uzteica kvalitatīvi sagatavoto laukumu un lielisko sacensību garu.

Markus Maukners: «Pārspēlē jutu pārliecību par sevi un ticēju, ka uzvarēšu. Iespējams, palīdzēja, ka līdzīgas situācijas jau biju piedzīvojis iepriekš sacensībās Austrijā. Šīs bija lieliskas trīs dienas, lai gan labi nospēlēju tikai pirmajā dienā, bet vēlāk ripināšana man bija katastrofāla.»

Absolūti labāko rezultātu atsevišķā kārtā sasniedza Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, kurš pēdējā dienā nospēlēja ar 68 sitieniem jeb -4 zem PAR un summā pakāpās uz 3.vietu ar 223 sitieniem (+7).

Labākie «Volvo Latvian Open» spēlētāji nopelnīja ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR).

«Volvo Latvian Open» startēja 12 valstu golferi, ik dienu izspēlējot 18 bedrītes, tādējādi trijās kārtās izspēlējot 54 bedrītes. Turnīrā startēja arī 53.vietu ieguvušais pasaules eksčempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, bet hokejists Kaspars Daugaviņš ieņēma 57.vietu.

«Latvian Open» notika 19.reizi – sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam «Latvian Open» uzvarētājus noteica «Viesturos», bet kopš 2002. gada – «Ozo Golf Club» laukumā.

«Volvo Latvian Open» dalībvalstis: Armēnija, Apvienotā Karaliste, ASV, Austrija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Krievija, Polija, Latvija, Lietuva, Somija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu