Vārna sasniedz augstāko vietu Pasaules konkūristu reitingā savā karjerā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais jātnieks šķēršļu pārvarēšanas disciplīnā Andis Vārna 8.augustā publicētajā Pasaules konkūristu reitingā (FEI Rolex Ranking Nr 127) sasniedzis augstāko pozīciju savā karjerā, sportists ierindojies 161.pozīcijā. Šis ir arī augstākais Latvijas sportista sasniegums pēdējo gadu laikā jāšanas sporta vēsturē, TVNET informē Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests.

''Ņemot vērā ievērojamo konkurenci un sportistu lielo skaitu gan Eiropas valstīs, gan pasaulē, Latvijas sportistam tas ir ļoti liels sasniegums. Pasaules reitingā punktus var gūt, startējot augsta ranga starptautisko sacensību augstākajos maršrutos, ar šķēršļu augstumu no 140 cm. Lai nonāktu līdz iespējai startēt šāda mēroga sacensībās, ir jāiegulda milzīgs darbs, pirmkārt, lai sagatavotu zirgu, jo šāda augstuma maršrutus zirgi sāk lekt astoņu, deviņu gadu vecumā,'' stāsta Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.

Pēdējā mēnesī Andis Vārna Pasaules reitingā kāpis par 78 vietām pēc vairākām veiksmīgi aizvadītām augsta ranga starptautiskām sacensībām, kurās ar zirgu Marmoru arī izcīnīti vērtīgie Pasaules konkūristu reitinga punkti.

''Sportistu skaits Pasaules reitingā sasniedz vairākus tūkstošus, tāpēc ir milzīgs prieks, ka mūsu sportists reitingā spēj ierindoties starp jāšanas sporta lielvalstu pārstāvjiem. Tas liecina arī par jāšanas sporta attīstību Latvijā vispār, jo arī citi mūsu sportisti sasniedz arvien ievērojamākus panākumus starptautiskajās sacensībās,'' saka Blaus.

Marmors šobrīd ir rezultatīvākais konkūra zirgs Latvijā, un Pasaules sporta zirgu reitingā, ko veido Pasaules sporta zirgu audzētāju asociācija (Worlds Breeding Federation for Sport Horses), Marmors ierindojas augstajā 215. vietā.

No Baltijas valstu sportistiem Vārnu Pasaules konkūristu reitingā apsteidz tikai Lietuvas jātnieks Bens Gutkausks, kurš pagājušajā mēnesī reitingā kāpis par 84 vietām un šobrīd atrodas 92. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu