Jātnieki cīnīsies par zelta stieņiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 14.augustam Inčukalnā, ''Jauno jātnieku skolas'' sporta bāzē notiks starptautiskas jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā ''Baltic Riders Tour 2011'', kurās dalību pieteikuši daudzi vadošie Baltijas valstu un Krievijas sportisti, tāpēc cīņa par uzvarētāja godu solās būt spraiga un interesanta. Galvenā sacensību maršruta ''Inčukalna Grand Prix'' pirmo vietu ieguvēji saņems īpašas balvas – zeltu no AS „Citadele banka”, TVNET informē organizatori.

Zelta stienīšus iegūs „Inčukalna Grand Prix” pirmo divu vietu ieguvēji, bet trešās vietas ieguvējs saņems īpašu piemiņas monētu. Ieguldījumu zelts ir visaugstākās proves jeb raudzes zelts, kas izgatavots zelta stieņu formā ar raudzi ne mazāku kā 950, tā ir gan droša ilgtermiņa investīcija, gan nezūdoša vērtība un lieliska dāvana.

Sacensības Inčukalnā risināsies četras dienas, starptautisko CSI1* sacensību „Baltic Riders Tour” ietvaros notiks arī jau tradicionālās un skatītāju vidū iemīļotās Vislatvijas zirgu dienas, šogad jau ceturto gadu.

Kopumā četru dienu laikā jātnieki sacentīsies 20 dažādos maršrutos, būs gan nopietna cīņa par uzvarētāja godu un ieskaites punktiem „Baltic Riders Tour 2011” kopvērtējumā, gan, Vislatvijas zirgu dienu ietvaros, izklaidējoši un smieklīgi maršruti. Viens no aizraujošākajiem un skatītājiem interesantākajiem maršrutiem būs „Ferrus Ride & Drive”, kur dalībnieki startē komandās pa divi, abi dalībnieki ir maskās – viens maršrutu veic zirga mugurā maksimāli īsā laikā un bez soda punktiem, bet otrs ar braucamo.

Ar paraugdemonstrējumiem sacensību starplaikos uzstāsies paraolimpiskās iejādes jātnieki, kas nesen izcīnījuši gan olimpiskās medaļas Pasaules speciālajās olimpiskajās spēlēs Atēnās, gan kvalifikācijas punktus startam Londonas Olimpiskajās spēlēs nākamgad.

Paraugdemonstrējumus iejādē pārī sniegs Atēnu speciālās olimpiādes laureāti Oskars Lukauskis un Andris Mazurs, bet paraugdemonstrējumus īpaši izvēlētas mūzikas pavadībā rādīs Rihards Snikus, kurš cer doties uz Londonas Olimpiskajām spēlēm.

Ar īpašu programmu uzstāsies arī titulētākais Latvijas iejādes pāris – iejādes meistare Airisa Penele ar savu leģendāro zirgu Ravelu skatītājus priecēs pirms galvenā sacensību maršruta „Inčukalna Grand Prix”.

Airisa Penele un Ravels ir vairākkārtēji Latvijas čempioni augstākajā iejādes līmenī – Lielajā balvā un 2009.gadā savus vārdus ierakstīja Baltijas valstu iejādes vēsturē, kad izcīnīja kvalifikāciju dalībai Eiropas čempionātā Vindzorā, kur veiksmīgi arī startēja. Airisa Penele un Ravels ir vienīgais iejādes pāris Baltijas valstīs, kas spējuši izcīnīt kvalifikācijas punktus dalībai tik liela mēroga starptautiskās sacensībās.

Vairāk par sacensību norisi un programmu var uzzināt „Jauno jātnieku skolas” mājas lapā www.latvianhorses.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu