Jātniekam Ozolam uzvara PK posmā Sanktpēterburgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vadošie Latvijas jātnieki Dainis Ozols un Andis Vārna ar ļoti labiem rezultātiem atgriezušies no Pasaules kausa izcīņas posma Sanktpēterburgā (CSI3*-W Kubok Gubernatora). Trīs sacensību dienās no 15. līdz 17. jūlijam abi izcīnīja vairākas godalgotas vietas un vienu uzvaru. Latvijas himna šoreiz skanēja Dainim Ozolam un ērzelim Gvidonam sacensību pirmajā dienā. Sacensībās piedalījās arī labākie Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Somijas sportisti, TVNET informē LJF preses dienests.

Dainis Ozols ar Gvidonu uzvaru izcīnīja vidējā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm pirmajā sacensību dienā, abi maršrutu veica bez soda punktiem visātrākajā laikā. Kopā maršrutā startēja 41 sportiskais pāris.

„Sen nebiju izcīnījis uzvaru starptautiskās sacensībās, tāpēc esmu ļoti priecīgs. Kopumā ar startiem esmu apmierināts, protams, pieļāvu arī pa kādai kļūdai un varēju startēt labāk, bet prieks par uzvaru ir lielāks par pārdomām,” saka Dainis Ozols.

Otrajā sacensību dienā vidējā apļa maršrutā līdz 135 cm divās fāzēs Dainis Ozols ar Gvidonu izcīnīja septīto (30.92 sek / 0s.p.), bet Andis Vārna ar Quirasi devīto vietu (31.80 sek / 0s.p.), kas šajās sacensībās bija godalgotas vietas. Kopā otrās dienas vidējā apļa maršrutā startēja 43 dalībnieki.

Jaunzirgu maršrutā, kurā jātnieki var startēt ar sešus un septiņus gadus veciem zirgiem, godalgoto devīto vietu sestdien izcīnīja Andis Vārna ar SIA „Līksna V” zirgu Dunkans, maršrutu veicot bez soda punktiem (60.54 sek).

Lielā apļa klasiskajā maršrutā līdz 150 cm tikai pussekunde šķīra Andi Vārnu un Marmoru no uzvaras. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica desmit sportiskie pāri, pārlēkšanā Latvijas duets finišēja kā līderi. Kā pēdējais pārlēkšanā startēja Krievijas sportists Aleksandrs Beļehovs ar zirgu Lidding Light un spraigā cīņā uzvarēja (41.51sek / 0s.p.). Andim Vārnam un Marmoram otrā vieta (42.26 sek / 0s.p.). Kopā maršrutā startēja 46 dalībnieki.

Pēdējā sacensību dienā galvenajā Grand Prix maršrutā labāk veicās Dainim Ozolam ar Lagūnu, klasiskajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm abi izcīnīja godalgoto devīto vietu (83.68 sek / 8s.p.). Grand Prix maršrutā startēja 25 sportiskie pāri.

Savukārt Andis Vārna ar SIA „Līksna V” zirgu Dunkans jaunzirgu finālā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 125-130 cm izcīnīja otro vietu (36.42 sek / 0s.p.), cīnoties spēcīgā konkurencē ar vēl 39 sportiskajiem pāriem.

Jau šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa izcīņas posms šķēršļu pārvarēšanā notiks Rīgā, sporta centrā „Kleisti”.

Plānots, ka sacensībās startēs vairāk nekā 50 sportistu ar vairāk nekā 100 zirgiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Zviedrijas, Īrijas un Vācijas. No 15. līdz 21. jūlijam tirdzniecības centrā „Spice” ir apskatāma arī īpaša Pasaules kausa posmam veltīta foto izstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu