PK posmā Igaunijā jāšanas sportā skan Latvijas himna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Igaunijā, Ruilā notika Pasaules kausa (PK) izcīņas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā (CSI2*-W Ruila) otrās kategorijas sacensības, kurās startēja arī septiņi Latvijas jātnieki un izcīnīja vairākas godalgotas vietas. Igaunijā skanēja arī Latvijas himna.

Pirmajā dienā jau pirmajā sacensību maršrutā divās fāzēs līdz 130 cm trīs no sešām godalgotām vietām Latvijai – otro vietu ar ķēvi Chandra H izcīnīja Ģirts Bricis (24.18 sek / 0s.p.), ceturtajā ierindojās Lauma Birzniece ar Calistro (24.84 sek / 0s.p.), bet piektajā vietā Ģirts Bricis ar Artus (25.18 sek / 0s.p.).

Klasiskajā maršrutā līdz 135 cm godalgoto trešo vietu izcīnīja Kristaps Neretnieks ar Ishor II, abiem bija ātrākais pārlekšanas laiks, tomēr viens gāzts šķērslis liedza izcīnīt uzvaru (29.35 / 4s.p.).

Tomēr sestdien Latvijas himna skanēja tieši Kristapam Neretniekam un Ishor II, jo abi izcīnīja uzvaru ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm (52 sek / 0s.p.), bet Lauma Birzniece ar Calistro šajā maršrutā izcīnīja ceturto vietu (57.10 sek / 0s.p.).

Sestdienas klasiskajā maršrutā līdz 145 cm vēl viena godalgota vieta Latvijai - ceturto vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Artus, pārlekšanai pēc pamatmaršruta kvalificējās vienpadsmit sportiskie pāri, pārlekšanas maršrutu Ģirts Bricis veica bez soda punktiem un bija ceturtais ātrākais (32.93 sek / 0s.p.)

Ģirtam Bricim ar ķēvi Chandra H vēl vienu otro vietu (53.23 / 0s.p.) ātruma maršrutā līdz 135 cm atnesa arī trešā sacensību diena. Sesto vietu šajā maršrutā izcīnīja Lauma Birzniece ar zirgu Calistro (58.11 sek / 0s.p.)

Kopā Pasaules kausa izcīņas posmā Igaunijā bija pārstāvētas septiņas valstis - Latvija, Lietuva, Igaunija, Dānija, Somija, Krievija un Baltkrievija.

Pasaules Kausa izcīņas posms šķēršļu pārvarēšanā Rīgā notiks no 22. līdz 24.jūlijam sporta centrā „Kleisti”, un plānots, ka Latvijas posmā startēs visi spēcīgākie Latvijas sportisti, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas labākie sportiskie pāri.

No 15. līdz 21. jūlijam tirdzniecības centrā „Spice” būs apskatāma arī īpaša Pasaules kausa posmam veltīta foto izstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu