Pahars: Apsolu katru dienu strādāt ar 100% atdevi (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris Marians Pahars katru dienu sola strādāt ar simts procentu atdevi. Valstsvienības rindās viņš sola arī jaunas vēsmas, sejas. Par Latvijas izlases galveno stratēģi Pahars oficiāli kļuva pirmdien, ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) parakstot līgumu uz diviem jauniem atlases cikliem.

«Šodien ir nozīmīga diena manā trenera karjerā,» pēc parakstītā līguma teica Pahars. «Vadīt Latvijas nacionālo izlasi man ir liels gods un atbildība.»

Vienošanās paredz divu jaunu ciklu sadarbību, ieskaitot 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kurā Latvijas komandai jāaizvada vēl četras spēles. Pēc 2016. gada Eiropas čempionāta (EČ) atlases turnīra abas puses var pagarināt saistības arī uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklu.

Pateicas bijušajiem priekšgājējiem

«Gribu pateikties Latvijas Futbola federācijas vadībai par doto iespēju un izrādīto uzticību. Tāpat vēlos pateikties Aleksandram Starkovam par tiem panākumiem, kas bijuši Latvijas izlasei. Tie nebija maz. Kā speciālists, personība viņš man bija, ir un paliks autoritāte. Viņam ir liels nopelns manā futbolista un trenera karjerā. Gribu izteikt pateicību arī Jurijam Andrejevam, kurš manī radīja mīlestību pret futbolu, iemācīja izlikties visiem spēkiem un būt par profesionāli. Viņš līdztekus manai ģimeni vienmēr būs mans galvenais līdzjutējs,» norādīja 36 gadus vecais Pahars.

Debija galvenā trenera amatā Paharam jau nākammēnes

«Apsolu, ka katru dienu Latvijas izlases labā strādāšu ar simts procentu atdevi,» sacīja Pahars. «Tajā pašā laikā vēlos lūgt atbalstu, jo tikai kopā mēs varēsim doties uz priekšu.»

Debiju Latvijas izlases galvenā trenera postenī Pahars piedzīvos 14. augustā, kad mūsu nacionālā komanda viesos spēkiem mērosies ar Igauniju.

Pahara kandidatūru izvirzīja LFF prezidents Guntis Indriksons. Un valde vienbalsīgi pieņēma lēmumu Latvijas izlases galvenā trenera amatā iecelt tieši bijušo valstsvienības uzbrukuma līderi. Sākotnēji šim postenim tika izvēlēti trīs speciālisti, to vidū Marians Pahars nebija.

Apgūst latviešu valodu

Savu pirmo uzrunu Latvijas nacionālās komandas galvenā trenera amatā Pahars teica krievu valodā, bet tuvākajā nākotnē sola apgūt latviešu valodu. To viņš dara jau šobrīd.

«Jau gribu runāt latviešu valodā un ceru, ka tuvākajā laikā es to varēšu darīt. Šobrīd gan man vieglāk ir izteikties savā dzimtajā valodā. Latviešu valodu es mācos, man ir skolotājs. Daudz saprotu, bet man nav bijušas lielas prakses, lai runātu,» atzīst Pahars.

Asistenti būs no U-21 valstsvienības

Paharam izlasē asistēs 90% no personām, ar kurām viņš strādāja Latvijas U-21 valstsvienībā, ko atbalsta arī LFF vadība. «Jautājums par asistentiem ir tieši tas, ar ko šobrīd nodarbojos, jo pirms tam es juridiski nebiju stājies šai amatā un arī fiziski neatrados šeit. Esmu sazvanījies ar vairākiem kandidātiem, kā arī ar Aleksandru Starkovu un Gunti Indriksonu. Treneru korpuss paliks tāds pats kā U-21 izlasē.»

Tāpat Pahars izteicās, ka nacionālās komandas rindās būs jaunas sejas, ja salīdzina kandidātu loku, kādu aicināja Aleksandrs Starkovs.

«Redzēju pēdējo spēli ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Sēdēju tribīnēs un zem manis bija viņu līdzjutēji. Jau pirms spēles bijām zaudējuši šo spēli, jo šie cilvēki dzīvo futbolā. Vēroju šos līdzjutējus, kuri pat uz laukuma neskatās. Priekš viņiem izlases spēles ir svētki un viņi sniedz milzīgu atbalstu. Tomēr vaina nav Starkovā, viņš paveica maksimumu. Šobrīd esam tādā līmenī, kādā esam,» skaidro Pahars.

«Šis darbs man viennozīmīgi ir jauns izaicinājums un varu vēlreiz apsolīt, ka savu darbu darīšu ar lielāko atbildību. Esmu gatavs darbam. Ja nebūtu, šeit neatrastos,» pauda Pahars.

Savas futbolista karjeras laikā Pahars spožākos gadus aizvadīja Anglijas premjerlīgas kluba «Southampton» rindās, kļūstot par vietējās publikas mīluli. Futbolista karjeru viņš noslēdza 2010. gadā.

Latvijas valstsvienības sastāvā Pahars aizvadīja 75 spēlēs, kurās izcēlies ar 15 vārtu guvumiem.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu