Nosaukts Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas valstsvienības treneru kolektīvs nosaucis 20 basketbolistus, kuri iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā, lai gatavotos Eiropas čempionāta finālturnīram, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Gatavošanās sāksies 20.jūlijā, uz pirmajiem treniņiem paredzēts uzaicināt 16-17 spēlētājus.

Neziņa par Janičenoku un Biedriņu

Kandidātu sarakstā iekļauts arī Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš, taču vēl nav zināms, vai viņi izlasei varēs pievienoties.

''Pilnīgas skaidrības nav par Kristapu Janičenoku un Andri Biedriņu. Janičenoks ir apliecinājis, ka labprāt spēlētu Eiropas čempionātā, taču viņam bijusi grūta sezona ar vairākām nopietnām veselības problēmām,'' teica Bagatskis.

''Ar Biedriņu tikos aprīļa vidū, un viņa pozīcija bija izvairīga. Ņemot vērā Andra statusu, mums jāņem vērā arī viņa kluba un aģentu pozīcija. ''Warriors'' vadība apstiprinājusi, ka atbalsta Andra spēlēšanu valstsvienībā un patlaban noris sarunas par apdrošināšanas noteikumiem.''

''Galīgā lēmuma pieņemšana atstāta paša Andra ziņā. Zinot, ka uz šo Eiropas čempionu pošas daudzi NBA spēlējošie eiropieši, ceru, ka arī Biediņš izlems pozitīvi,'' atzina Bagatskis.

Vairāki pieredzējuši spēlētāji sarakstā nav iekļauti

Valstvienības kandidātu sarakstā nav vairāki pieredzējuši basketbolisti, taču izlases trenerim ir savs skaidrojums.

''Kristapam Valteram un Armandam Šķēlem vēl nav beigušies diskvalifikācijas termiņi, Sandis Valters publiski paziņojis, ka vairs nespēlēs izlasē, Gatis Jahovičs cīnās ar savainojumiem.''

''Kaspars Kambala joprojām ir viens no labākajiem centra spēlētājiem Eiropā, taču, lai viņš varētu pilnībā parādīt savas labākās īpašības, līdzās jābūt atbilstošā stilā spēlējošiem partneriem. Pērn sākām veidot jaunu komandas modeli un tagad šis process turpinās. Turklāt ziemā pats Kaspars publiski izteicās, ka, iespējams, izlasei jau pateicis ardievas.

Izvērtējot visus apstākļus, treneru kolektīvs nolēma Kasparu talkā neaicināt,'' atklāja Bagatskis.

Kandidātu saraksts nav bezgalīgs

''Ingus Bankevics sezonu aizvadīja ļoti nestabili. Ernests Kalve samērā veiksmīgi nospēlēja Ķēdaiņu ''Nevežis'' sastāvā, taču klubā viņš darbojās spēka uzbrucēja pozīcijā. Eiropas čempionātā mūsu konkurentiem šajā postenī būs daudz garāki un smagāki spēlētāji. Savukārt trešā numura pozīcijā viņš aizsardzībā ir par lēnu.''

''Ronalds Zaķis aizvien vēl turpina atlabt pēc smaga savainojuma. Visiem – gan pašam Ronaldam, gan viņa klubam, gan perspektīvā arī valstsvienībai – būs labāk, ja ļausim viņam mierīgi sagatavoties sezonai un iespēlēties.''

''Jānim Kaufmanim arī bijusi nestabila sezona. Viņš labāk jūtas uzbrūkošā aizsarga, nevis saspēles vadītāja pozīcijā, bet tajā priekšroku devām citiem basketbolistiem,'' treneris minēja iemeslus, kādēļ sarakstā nav iepriekš minētie basketbolisti.

Bagatska redzeslokā ir arī spēlētāji, kuri pagaidām sarakstā nav iekļauti.

''Pagaidām negribu nosaukt uzvārdus, jo iespējas ir vairākiem spēlētājiem. Oficiālais pieteikums ar 24 uzvārdiem uz FIBA Europe jāsūta tikai jūlija vidū. Papildus sekosim jaunatnes izlašu startiem pasaules U-19 un Eiropas U-20 čempionātos.''

Treneru kolektīvs nokomplektēts

''Esmu gandarīts, ka ''Lietuvos rytas'' vadība akceptējusi Roberta Štelmahera darbu Latvijas valstsvienībā. Vēl man palīdzēs Agris Galvanovskis, kurš mums pievienosies pēc Eiropas U-20 čempionāta, fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis un brīvprātīgais stažieris Oskars Ernšteins – ''Ķeizarmeža'' audzēknis, kurš studē Amerikā.''

''Attiecībā uz mūsu izredzēm – jā mēs nebūsim favorīti. Vēl vairāk – visām piecām pretinieku komandām uzvaras pār mums ierakstīts obligāti izpildāmajos plānos.

Taču mums jāsagatavojas tā, lai pašiem būtu sajūta, ka esam izdarījuši maksimāli iespējamo.

Ja tā būs – laukumā nevienam nekādas dāvanas nepasniegsim un būs gandarījums gan pašiem, gan līdzjutējiem.''

Atgādinām, ka pirms čempionāta Latvijai paredzētas arī astoņas pārbaudes spēles.

Latvijas valstsvienības kandidāti

Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Rinalds Sirsniņš, Kristaps Janičenoks, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Andris Biedriņš, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Raitis Grafs, Dāvis Rozītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu