VEF piedāvā līgumus saviem spēcīgākajiem latviešu spēlētājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuvas speciālists Ramūns Butauts arī nākamajā sezonā būs ''VEF Rīgas'' galvenais treneris, un klubs vēlas noturēt visus savus spēcīgākos latviešu basketbolistus, kam piedāvāti jauni līgumi, aģentūrai BNS pastāstīja ''VEF Rīgas'' līdzdibinātājs Edgars Jaunups, vēsta vienības mājas lapa.

Vēlas vienoties ar latviešu spēlētājiem

VEF valde piektdien vienojās piedāvāt līgumus Kristapam Janičenokam, Sandim Vateram un Gatim Jahovičam, ar kuriem klubs vēlas turpināt sadarbību. Savukārt Dairim Bertānam un Kasparam Bērziņam jau ir spēkā esoši līgumi uz nākamo sezonu.

No viesspēlētājiem VEF piedāvāja līgumu pagarināt Taileram Keinam un Artjomam Parahovskim.

Jaunups sagaida, ka pēc divām vai trim nedēļām kļūs skaidrs, kāda ir spēlētāju reakcija uz piedāvātajiem līgumiem. Kā pašlaik tālāku iespēju VEF izvērtē arī kāda Lietuvas izlases spēlētāja piesaistīšanu.

Treneru korpusam pievienojas Helmanis

VEF treneru štābā vietu līdzās Butautam saglabās Nikolajs Mazurs un Jānis Gailītis, kuriem galvenā trenera asistenta statusā pievienosies arī Uvis Helmanis, pastāstīja Jaunups.

Nākamajā sezonā VEF plāno spēlēt VTB Vienotajā līgā, Eirolīgas kvalifikācijā, no kurienes komanda, visticamāk, nonāks Eiropas kausa izcīņā, kā arī Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Baltijas basketbola līgā VEF piedalīsies tikai gadījumā, ja klubam piedāvās vietu uzreiz izslēgšanas spēlēs, kā šopavasar Lietuvas spēcīgākajiem klubiem ''Žalgiris'' un ''Lietuvos rytas'', uzsvēra Jaunups.

VEF arī atbalstīs LBL izskanējušās ierosmes Eiropas kausu izcīņas dalībniekiem turnīrā iekļauties tikai vēlākā fāzē. Kamēr VTB līgā nav pilnas regulārās sezonas, VEF ir gatavs spēlēt LBL, paskaidroja Jaunups.

Treniņi sāksies jūlija beigās

Kopīgi treniņi VEF sāksies no 25.jūlija, savukārt Butauts darbu sāks jau 3.jūlijā. Iespēja vēlāk iekļauties komandas darbā būs basketbolistiem, kuri tiks iesaistīti Latvijas valstsvienības gatavošanās procesā startam Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas vasaras beigās sāksies Lietuvā.

Aizvadītajā sezonā VEF izcīnīja Latvijas čempionu titulu, kā arī kļuva par pirmo Latvijas klubu, kas spēlēja BBL finālā. Butauts komandas vadību pārņēma marta vidū no sava tautieša Rima Kurtinaiša, kurš ar ''VEF Rīgas'' piekrišanu pārcēlās uz Eirolīgā spēlējušo Krievijas klubu ''Himki''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu