Jahovičs: Viens otram bijām ļoti līdzvērtīgi pretinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā nodemonstrējušas līdzvērtīgas spējas un abām bija vienādas izredzes izcīnīt uzvarētāju kausu, izteicās jauniecelto valsts čempionu "VEF Rīga" spēlētājs Gatis Jahovičs.

Kā ziņots, finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē "VEF Rīga" izbraukumā piektdien pieveica "Ventspils" ar 87:82, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

"Kā jau tas ir ticis teikts, mēs jau pirms spēles bijām absolūti droši, ka mūs gaida smags mačs. Tieši tāpēc, ka tam jau bijām gatavojušies, situācijā spēles beigās, kad "Ventspils" mums aizgāja pāris punktus priekšā un Oricevejinmi Efedžuku izskatījās "ieskrējies", neapjukām, atspēlējāmies un novedām maču veiksmīgi līdz galam," uzskata Jahovičs.

"Principā sanāca tā, ka uzvarētāju noteica tikai šī viena spēle nevis visa sērija kopumā. Galu galā savā starpā tikās ļoti līdzvērtīgas komandas. Sērijas vidū mums noteikti patraucēja daudzās traumas, turklāt "Ventspils" turpināja spēlēt ļoti labi," izteicās Jahovičs. "Taču tas patiešām ir forši, ka uzvarētāju nosaka septītajā spēlē, it īpaši skatītājiem."

Vaicāts, vai šī sērija ar kaut ko atšķīrās no citām lielas nozīmes izslēgšanas spēļu sērijām, Jahovičs norādīja uz nodemonstrētās spēles kvalitāti.

"Tādas vienas kopīgas pazīmes, manuprāt, nebija. Bija tikai kārtīgs un kvalitatīvs basketbols," piebilda spēlētājs.

Šis kļuva par atjaunotās "VEF Rīga" komandas pirmo čempiontitulu.

LBL finālsērijā septītā spēle tika aizvadīta trešo gadu pēc kārtas, turklāt pirms diviem gadiem tā arī notika Ventspilī un noslēdzās tikai pagarinājumā - "Ventspils" uzvarēja "Barons"/LMT ar 82:71.

Savukārt pagājušajā gadā "Barons" ar 78:71 izšķirošajā mačā pieveica "VEF Rīga" komandu.

Pirms tam septītā spēle LBL finālsērijā bijusi nepieciešama tikai divas reizes - 1995.gadā, kad par čempioniem kļuva SWH/"Brocēni", un 2000.gadā, kad "Ventspils" pārspēja "Brocēni"/LMT komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu