Šovakar saldais ēdiens futbolā - "Barcelona" pret "United"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Miljoniem cilvēku pie TV ekrāniem visā pasaulē un aptuveni 90 tūkstoši klātienē šovakar sekos līdzi UEFA Čempionu līgas finālam. Par Eiropā prestižākā futbola klubu turnīra trofeju sacentīsies divi superklubi - Spānijas "Barcelona" un Anglijas grands Mančestras "United". Spēles sākums Vemblija stadionā Londonā plkst. 21.45 pēc Latvijas laika, to tiešraidē rādīs kanālā TV6 un "Viasat Sport Baltic".

Neliela priekšroka tiek dota spāņiem

Kā jau katru gadu, arī šis nav izņēmums - ažiotāža pirms gaidāmās finālcīņas ir sacelta milzīga. Nedz vienas, ne otras komandas nokļūšana līdz finālam nav pārsteigums, jo tieši šīs vienības tika uzskatītas par galvenajām pretendentēm, kas dalīs turnīra trofeju.

Lai arī spēle ritēs Anglijā, mača favorītes loma, kaut arī nedaudz, no bukmeikeru puses ir atvēlēta Katalonijas komandai.

Zīmīgi, ka abi klubi Čempionu līgā triumfējuši pa trim reizēm. "Barcelona" pēdējo reizi to paveica 2009. gadā, kad Romā ar 2:0 pārspēja tieši savu šā vakara sāncensi. Savukārt Mančestras vienība prestižo kausu izcīnīja vēl vienu gadu atpakaļ.

"United" - uzsvars uz Mesi apturēšanu

"Barcelona" uz Londonu devās jau otrdien. Sākotnēji tika plānots, ka futbolisti Anglijas galvaspilsētā ieradīsies ceturtdien, taču iepriekšējos nodomus izjauca Īslandes visaktīvākā vulkāna - Grimsvētna - izvirdums, kas radīja gaisa satiksmes problēmas. Tādēļ drošības labad Spānijas komanda ceļu mēroja laicīgi.

"United" galvenais treneris sers Alekss Fergusons par "Barcelona" bīstamāko ieroci uzskata Argentīnas zvaigzni Lionelu Mesi. Pieredzējušais speciālists norādījis, ka tieši šā uzbrucēja neitralizēšana būs viens no pamatuzdevumiem, piebilstot, ka Spānijas klubam meistarīgu spēlētāju netrūkst un ieciklēties uz vienu nedrīkst.

Mesi pirms spēles medijiem stāstīja, ka viņa pārstāvētās komandas sastāvs esot spēcīgāks nekā jebkad iepriekš, kādā viņš ir spēlējis, tādēļ ar gaišu skatu raugās panākuma virzienā.

Ksavi bārstās ar komplimentiem

Komplimentus pretiniekam pirms mača veltīja pussargs Ksavi Ernandess. ''Katrs Mančestras "United" spēlētājs varētu pastiprināt jebkuru klubu pasaulē,'' viņš citēts ''The Telegraph''. ''Tā ir komanda, kura spēlē pēc lieliska taktiskā plāna.

Vājo vietu Mančestras "United" nav.''

Kā zināms, pusfinālā ''Barcelona'' divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja savu principiālo konkurenti Madrides ''Real'', bet Anglijas čempionvienība 6:1 sagrāva Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas.

P.S. Spāņu astoņkājis Ikers finālā prognozē Mančestras "Unitded" uzvaru. Pareģojot uzvarētāju, viņš savu maltīti (sardīni) izzvejoja no trauka, kuru rotāja "United" logotips.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu