VEF uzvar, LBL zeltu izcīnīs septītajā cīņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas VEF komanda Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas sestajā finālspēlē otrdien ar 72:70 savā laukumā pārspēja BK "Ventspils" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 3-3. LBL čempions tiks noskaidrots piektdien Ventspilī.

Pirmajā ceturksnī spēle nedaudz labāk vedās viesiem no Kurzemes, bet otrajā ceturtdaļā VEF spēlētāju Gata Jahoviča, Daira Bertāna, Bojana Bakiča un Kristapa Janičenoka veiksmīgi realizētie tālmetieni rīdziniekiem pirmās 20 minūtes ļāva noslēgt ar 10 punktu pārsvaru - 46:36.

Otrajā puslaikā risinājās spraiga cīņa, un Ramūna Butauta vadītajai vienībai savu pārsvaru izdevās nosargāt, izcīnot uzvaru ar 72:70.

Jāpiebilst, ka pašā galotnē ventspilniekiem bija iespēja izraut uzvaru spēlē un visā sērijā, tomēr Akseļa Vairoga trīspunktnieks līdz ar mača beigu signālu mērķi nesasniedza.

Rīgas VEF - BK "Ventspils" 72:70 (19:24, 27:12, 15:17, 11:17)

Uzvarētāju rindās pa 13 punktiem guva Bakičs un Sandis Valters, baltkrievu centrs Artjoms Parahovskis pievienoja 12 punktus, bet 11 punkti Janičenoka rēķinā.

Tikmēr Ventspils komandā 19 punktus guva Jānis Strēlnieks, bet 15 punkti Akselim Vairogam.

VEF komandai šajā mačā nepalīdzēja savainotais saspēles vadītājs Trevons Hjūzs, savukārt iepriekš traumas guvušie Artjoms Parahovskis un Kristaps Janičenoks bija ierindā.

Sērijas septītais mačs risināsies piektdien Ventspilī.

Pirmajā finālspēlē ar 75:70 uzvarēja VEF, otrajā ar 75:72 pārāki bija ventspilnieki, trešajā ar 90:85 pagarinājumā triumfēja Rīgas komanda, savukārt ceturtajā un piektajā ar attiecīgi 93:55 un 71:62 pārāki bija Gunta Endzeļa padotie.

Atgādinām, ka rīdzinieki pēc otrā mača iesniedza protestu, jo spēlēs galdiņa tiesneši pieļāva rupju kļūdu.

Rīgas VEF prasība pārspēlēt maču tika noraidīta. Klubs noteikumos paredzētajā laikā iesniedza apelāciju, tomēr arī tā netika atbalstīta, tādējādi komanda apsver iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.

Pusfinālā VEF ar 3-1 apspēlēja "Liepājas Lauvas", kas vēlāk izcīnīja LBL bronzas medaļas, bet regulārās sezonas līdervienība "Ventspils" ar 3-0 pārspēja pagājušās sezonas čempionus "Barons/O!Karte".

Pagājušajā sezonā Rīgas VEF izcīnīja sudraba godalgas, bet ''Ventspils'' ierindojās trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu