Hamiltons: Ārmstrongs iesaistīts sarežģītā dopinga lietošanas programmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs bijis iesaistīts sarežģītā dopinga lietošanas programmā, "CBS News" raidījumā "60 minūtes" atzina viņa bijušais komandas biedrs Tailers Hamiltons.

Kā ziņots, Hamiltons, kurš pašlaik izcieš astoņu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, atklājis, ka redzējis Ārmstrongu injicējam sev EPO vairāk nekā vienu reizi.

Ārmstrongu piesegušas augstākās institūcijas

Vēl riteņbraucējs stāstīja, ka Ārmstronga dopinga lietošanu piesegusi augstākā riteņbraukšanas institūcija - Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI).

"Ir vēl ļoti daudz krāpnieku un meļu, kuriem nav piešķirti sodi. Tas nav tikai Lenss," stāstīja Hamiltons. "Ja man būtu nedaudz paveicies, es joprojām varētu piedalīties sacensībās."

"Ārmstrongs lietoja dopingu, tāpat kā daudzi citi, jo viņš bija sporta kultūras sastāvdaļa," turpināja Hamiltons. "Viņš lietoja to pašu, ko mēs visi. Tur bija EPO, testosterons un asins pārliešana."

Ārsti veic labojumus

Vēl riteņbraucējs raidījumā "60 minūtes" stāstīja, ka ārsti palīdzējušu slēpt dopinga lietošanu, veicot labojumus dopinga grafiskajos rādītājos.

"Es Lensam lūdzu, lai viņš man palīdz," stāstīja Hamiltons. "Pēc divām dienām man pa pastu pienāca paka ar EPO. Viņš man teica, ka kaut ko atsūtīs un tā arī izdarīja. Protams, ka tas bija nelegāls dopinga produkts, bet viņš palīdzēja draugam, un es būtu rīkojies tāpat."

Tikmēr kāds nenosaukts avots pirms izmeklēšanas zvērinātajiem pastāstīja, ka Ārmstrongs, kā arī viņa draugs un bijušais komandas biedrs Džordžs Hinkapijs visiem komandas braucējiem sagādājis EPO.

"Mēs esam pārliecināti, ka apvainojumi Hinkapijam ir nepatiesi un informācijas avots ir neuzticams," mājaslapā "facts4lance" rakstīja Ārmstrongs.

Hamiltons nožēlo izdarīto

Tāpat Hamiltons paziņoja, ka nožēlo visu notikušo.

"Ja man būtu iespēja, es izdzēstu savu atmiņu," viņš stāstīja. "Man ieteica lietot EPO."

Hamiltons atdevis pirms septiņiem gadiem Atēnu olimpiskajā spēlēs izcīnīto zelta godalgu.

Savukārt Ārmstronga organismā arī nekad nav ticis konstatēts dopings.

Ārmstrongs otro reizi karjeru noslēdza šā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" velobraucienā tā arī nespēja.

Vēl šā gada janvāra vidū sporta žurnāls "Sports Illustrated" nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - "HemAssist".

Tomēr pats sportists apgalvoja, ka žurnālā atspoguļotā informācija ir nepatiesa un viņš ne par ko nesatraucas.

Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas "Tour de France" triumfējis septiņas reizes. Viņš 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu