Soču olimpisko spēļu laureāti saņems puskilogramu smagas medaļas (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Soču ziemas olimpisko spēļu laureāti saņems puskilogramu smagas medaļas, ceturtdien Sanktpēterburgā notikušajā godalgu prezentācijā informēja olimpiādes rīcības komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

Atkarībā no medaļu vērtības to svars būs no 460 līdz 531 gramam. Vēl smagākas būs Soču paraolimpisko spēļu godalgas, kuru svars sasniegs 686 gramus.

Ar Soču olimpisko spēļu medaļām, kuru izgatavošanā izmantoti dārgmetāli un caurspīdīgs polikarbonāts, prezentācijā iepazīstināja olimpiskā čempione ātrslidošanā Svetlana Žurova.

Medaļām ir tradicionāli apaļa forma, bet tās nav vienlaidu aizpildītas, jo godalgas vidū ir asimetrisks robojums. No metālu sakausējuma izgatavoto zelta medaļas pārklājumam organizatori izlietoja trīs kilogramus tīra zelta.

Soču olimpiskajās spēlēs 15 sporta veidos sadalīs 98 medaļu komplektus. Sočos godalgas dalīs ziemas olimpiskajās spēlēs nepieredzēti daudz sacensībās, tādēļ izgatavos apmēram 1300 medaļu.

Olimpisko un paraolimpisko medaļu prezentācijas pasākums bija pieskaņots Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas sēdei.

Soču ziemas olimpiskās spēles 2014.gadā notiks no 7. līdz 23.februārim, bet paraolimpiskās spēles risināsies no 7. līdz 16.martam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu