Šveices izlases treneris: Esam paveikuši sensāciju (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices hokeja izlases galvenais treneris Šons Simpsons pēc komandas zaudējuma (1:5) pasaules čempionāta (PČ) fināla mačā atklāja, ka ir sarūgtināts par cīņas rezultātu, taču lepojas ar saviem padotajiem.

«Protams, esam apbēdināti par finālspēles iznākumu,» «championat.com» citēts Šveices izlases galvenais speciālists. «Pirms šā mača mums izdevās izcīnīt deviņas uzvaras pēc kārtas. Tikai retais ticēja, ka mums izdosies aizkļūt līdz finālam.»

Pirms finālspēles ar Zviedriju Šveice līdz šim turnīrā nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

«Es lepojos ar savu izlasi un puišiem, kas ieguldīja smagu darbu,» piebilda kanādiešu speciālists.

53 gadus vecais Simpsons pie Šveices izlases stūres atrodas kopš 2010.gada. Pirms tam ar komandu ilgus gadus strādāja pazīstamais Vācijas speciālists Ralfs Krīgers.

«Visai Šveicei ir jālepojas ar mūsu izlasi. Esam paveikuši sensāciju,» sacīja Simpsons.

Šveices izlase pasaules čempionāta finālā iepriekš vienīgo reizi spēlēja 1935. gadā, kad piekāpās Kanādai. Savukārt astoņas reizes izlase pasaules čempionātā izcīnījusi bronzas medaļas, tiesa, pēdējo reizi to paveicot 1953.

Zviedrijas izlase pasaules čempionāta finālā spēlēja pēc gada pārtraukuma. Līdz šim Zviedrijas hokejisti izcīnījuši astoņas zelta medaļas, pēdējo no tām iegūstot 2006.gadā Rīgā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu