Sākusies pieteikšanās Olimpiskajai dienai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 11. aprīlī, sākusies pieteikšanās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajam sporta pasākumam ''Olimpiskā diena 2011'', TVNET informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Pašvaldības vai reģionālie Olimpiskie centri līdz 1. jūnijam aicināti pieteikt pasākuma norises vietas un iesaistīties pasākuma organizēšanā, aizpildot anketu, kas atrodama LOK mājas lapā www.olimpiade.lv.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge norāda: ''Olimpiskā diena ir patiesi domāta ikvienam, lai vai kāda būtu viņa sportiskā varēšana. Šī diena ir kas vairāk par vienkāršu sportošanu, skriešanu vai vingrināšanos, tā ir iespēja aizdomāties par Olimpiskajām spēlēm tajā nozīmē, ka mums vienmēr ir jācenšas parādīt pašu labāko, ko spējam, vienlaikus apzinoties, ka svarīgākais nav uzvarēšana vai zaudēšana, bet sapratne, kā vislabāk spēlēt šo spēli. Filozofija, kas var noderēt ikdienas dzīvē.''

Lai atzīmētu SOK 117. gadadienu, LOK plāno organizēt Olimpisko dienu 30. septembrī - piektdienā.

Vienlaikus visās Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sāksies ar olimpisko rīta rosmi, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu dienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai.

Vienojošs dienas elements pasākuma dalībniekiem būs arī speciāli sagatavota un atraktīva ātruma stafete starp puišu un meiteņu komandām. Mākslinieciski noskaņotie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties vizuālās mākslas konkursā par olimpisko tematiku. Labākos zīmējumus organizētāji iesniegs LOK gala izvērtēšanai.

Papildus vienojošajiem Olimpiskās dienas pasākumiem organizētāji norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

Pasākuma ietvaros ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus un varēšanu dažādos Olimpiskās dienas pasākumos un sacensībās, satiekot profesionālus sportistus un piedaloties Olimpiskās vēstures un izglītības izziņas procesā.

Šogad SOK moto Olimpiskajai dienai ir: „Kusties, mācies, atklāj!”

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Turklāt visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem pasniegs SOK piemiņas diplomu un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs īpaši sarūpētas pārsteiguma balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu