Mazais Einšteins gatavojas dzimšanas dienai un grāmatas izdošanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Superjaukais pinto šķirnes kumeļš Einšteins ne tikai gatavojas savai pirmajai dzimšanas dienai, bet arī kļūs par grāmatas bilžu varoni. Einšteina īpašnieki izdos bilžu grāmatu, kura stāstīs par mazā zirdziņa brīnumaino dzīvi un viņa pirmo dzimšanas dienu.

Einšteins piedzima 2010. gada 23. aprīlī, viņš svēra mazāk par kaķi un augstumā bija tik liels kā brokastu pārslu paka.

Šis zirdziņš ir mazākais, kāds jelkad pasaulē piedzimis, bet nāksies pagaidīt, jo, lai pretendētu uz pasaules mazākā zirdziņa rekordu, Einšteinam ir jāsasniedz 4 gadu vecums.

Piedzimstot viņš svēra 2,72 kg, kas ir tikai trešā daļa no tā, cik ir jāsver normālam jaundzimušam miniatūras šķirnes zirgam. Ginesa rekordu grāmatā reģistrētais mazākais kumeļš sver 4,08 kg.

Einšteinam nav nekādu zirga-pundura pazīmju, tas ir proporcionāls. Tas nepiedzima pirms laika, izrādās, pat 3 dienas pēc noteiktā datuma. Tūkstošiem cilvēku brauca uz mazo stallīti Ņūhempšīrā (Lielbritānija), lai tikai apskatītu mazo brīnumu, – tā Einšteins kļuva par zvaigzni. Par mazo zirdziņu tapušas neskaitāmas intervijas un publikācijas, pat reportāžas televīzijā. Arī sociālajos tīklos Einšteinam ir daudz „sekotāju”.

Grāmatu „Draugs Einšteinam – mazākajam ērzelītim” paredzēts izdot pirms Einšteina pirmās dzimšanas dienas. To izveidojuši Einšteina saimnieki – Čārlzs Kantrels un Dr. Reičela Vāgnere, lai nosvinētu viņa īpaši mazo izmēru un personību. Fotogrāfiju autors ir Čārlzs. Kantrels un Vāgnere nolēmuši visus grāmatas ienākumus ziedot labdarības organizācijām, kas palīdz zirgiem.

Vāgnere ir ģimenes ārste, sākusi jāt piecu gadu vecumā. Pavisam nesen (pirms Einšteina rašanās) viņa iepazinusies ar Džudiju Smitu, kas Reičelu arī iepazīstināja ar „mini” zirdziņu pasauli un palīdzēja noorganizēt Einšteina rašanos. Kantrels ir rakstnieks un fotogrāfs – brīvmākslinieks. Viņam patīk ceļot pa pasauli un bildēt dabu. Čārlzam pieder arī 105 akru liels īpašums, kurā iekārtots savvaļas dzīvnieku rezervāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu