Šogad uz pusi samazinājies LOK budžets

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK arhīvs: F/64, Jānis Saliņš

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā piektdien apstiprināja 6 751 249 latu budžetu 2011. gadam, kas ir vairāk nekā uz pusi samazināts salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kurā tika pabeigta valsts galvoto olimpisko centru attīstības projektu realizācija valsts reģionos.

LOK darba galvenajām prioritātēm - Olimpisko spēļu sagatavošanās programmām - budžetā atvēlēti 1 468 080 latu. No šīs summas 764 110 latu ieplānoti Olimpiskās izlases sagatavošanās nodrošinājumam 2012.gadā gaidāmajām Olimpiādes spēlēm Londonā un 2014.gadā gaidāmajām ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.

Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 374 675 latu, lai nodrošinātu Latvijas Jaunatnes olimpiskās izlases līdzdalību Eiropas jaunatnes olimpiādēs ziemas un vasaras sporta veidos, kas šogad notiks Čehijā un Turcijā, kā arī Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanai ziemas sporta veidos Ērgļos un vasaras sporta veidos Jūrmalā.

Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībā ar 34 Olimpisko sporta veidu federācijām. Pirmsolimpiskajā gadā šie līdzekļi galvenokārt ir paredzēti sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam.

Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības A un B sastāvos iekļauto treneru un sportistu stipendijām.

Vairāk nekā četri miljoni latu (4 612 389 lati) paredzēti, lai pildītu saistības par valsts galvotajiem kredītiem, kā arī kredīta apkalpošanas maksājumu veikšanai un zemes nomas maksājumiem par LOK īpašumā esošajām Olimpisko centru ēkām un zemi Rīgā un Valmierā, kā arī reģionālo olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai.

Lai sekmētu sporta attīstību Latvijā, LOK atbalsta reģionālo olimpisko centru darbību. Šobrīd Latvijā darbojas 10 olimpiskie centri.

Olimpisko programmu un pasākumu īstenošanai LOK saņem naudu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas budžeta, kā arī no ziedotājiem un saimnieciskās darbības.

LOK budžets 2010.gadā bija 14 765 355 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu