Soukalova un Furkads uzvar PK biatlona sezonas noslēgumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čehijas biatloniste Gabriela Soukalova svētdien izcīnīja trešo uzvaru pēdējās trijās sacensībās un triumfēja Krievijas pilsētā Hantimansijskā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā, posma 12,5 kilometru sacensībās ar masu startu. Savukārt 15 kilometru distancē vīriešiem ātrākais bija Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads no Francijas.

Sezonas noslēdzošajās sieviešu sacensībās Soukalova bija vienīgā, kura šaušanā nekļūdījās nevienu reizi un finišā par 11,2 sekundēm apsteidza francūzieti Marī Dorēnu. Savukārt vēl par 11,7 sekundēm lēnāka bija Kaisa Mekereinena no Somijas.

Iepriekš Soukalova bija ātrākā arī Hantimansijskas sprinta un iedzīšanas sacensībās.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru ar 1234 punktiem izcīnīja norvēģiete Tūra Bergere, tiekot pie sava pirmā Lielā kristāla globusa karjerā. Līderu dzelteno kreklu Bergere saglabāja jau kopš sezonas pirmajām sacīkstēm un izcīnīja arī visus Mazos kristāla globusus. Norvēģietei ar 924 punktiem sekoja baltkrieviete Darja Domračova, bet trešā Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā ar 856 punktiem bija Andrea Henkele no Vācijas.

Latvijas biatlonistes sezonas laikā pie punktiem nespēja tikt.

Tikmēr vīriešu konkurencē Furkads četrās šaušanās pieļāva vienu kļūdu un finišā par 13,9 sekundēm apsteidza austrieti Dominiku Landertingeru. Savukārt trešo vietu finiša spurtā izrāva četrkārtējais šī gada pasaules čempionāta uzvarētājs Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Latvijas biatlonisti masu starta sacensībām nebija kvalificējušies.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā vīriešu konkurencē uzvaru ar 1248 punktiem izcīnīja Furkads, kurš to pašu paveica arī pērn. Viņam ar 827 punktiem sekoja Svendsens, bet pēc sekmīgā snieguma pēdējās sacīkstēs uz trešo vietu ar 715 punktiem pakāpās Landertingers, kurš par sešiem punktiem apsteidza Slovēnijas pārstāvi Jakovu Faku.

Andrejs Rastorgujevs ar 229 punktiem kopvērtējumā ieņēma 36.vietu, bet Edgars Piksons ar diviem punktiem palika 101.pozīcijā.

Latvijas biatlona izlase arī nākamajā Pasaules kausa sezonā individuālajās sacensībās varēs startēt ar trim vīriešu un vienu sieviešu sportisti. Nāciju kausa kopvērtējumā Latvijas vīriešu biatlonisti ieņēma 19.vietu, bet dāmas palika 27.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu