Rastorgujevam ceturtā vieta Sočos un jauns karjeras rekords PK sacensībās (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja augsto ceturto vietu 2014.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos notiekošā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā, posma 20 kilometru individuālajā distancē.

Šis ir Rastorgujeva karjeras labākais rezultāts Pasaules kausa sacensībās. Iepriekš viņš divas reizes (abas šosezon) spēja izcīnīt desmito vietu.

Latvijas pārstāvis, kurš četrās šaušanās pieļāva tikai vienu kļūdu, ilgstoši atradās trešajā vietā, tomēr no tās viņu izstūma slavenais francūzis Martēns Furkads.

Furkads ar vienu kļūdu šaušanā kļuva par sacensību uzvarētāju, par 6,9 sekundēm apsteidzot Andrēasu Birnbaheru no Vācijas un par 31,9 sekundēm apsteidzot ukraini Serhiju Semjonovu, kuri abi šāva bez kļūdām.

Rastorgujevs finišā Furkadam piekāpās par 49,4 sekundēm, bet no trešās vietas viņu šķīra 17,5 sekundes.

Slēpošanā Latvijas pārstāvis uzrādīja trešo labāko laiku.

Rastorgujevs iepriekšējā posmā Norvēģijā, kur nestartēja vairāki sportisti no vadošajām komandām, arī guva labus panākumus - viņam desmitā vieta sprintā, iedzīšanas sacensībās izcīnīta 13.vieta, bet debijas sacensībās masu startā Latvijas pārstāvim 28.pozīcija.

Abi pārējie Latvijas pārstāvji ceturtdienas sacensībās startēja neveiksmīgi - Artūrs Koļesņikovs ar desmit nesašautiem mērķiem ieņēma priekšpēdējo, 95.vietu, bet Krišjānis Meirāns ar deviņām kļūdām šaušanā sekoja pēdējā, 96.pozīcijā. Koļesņikovs no 94.vietas ieguvēja atpalika par gandrīz trijām ar pusi minūtēm, bet Meirāns savam tautietim zaudēja sešas ar pusi minūtes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Furkads atrodas līderpozīcijā ar 1072 punktiem, bet viņam ar 751 punktu seko četrkārtējais šī gada pasaules čempionāta uzvarētājs Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas. Tā kā norvēģis Sočos izlaiž otro posmu pēc kārtas, Furkads jau priekšlaicīgi otro reizi pēc kārtas kļuvis par Lielā kristāla globusa ieguvēju. Trešais ar 668 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks.

Jāizceļ, ka Furkads kā pirmais biatlonists vēsturē Pasaules kausa kopvērtējuma galvgalī atradies no pirmajām sezonas sacīkstēm.

Rastorgujevs ar 204 punktiem pakāpās uz 36.vietu kopvērtējumā, bet Edgars Piksons ar diviem punktiem atrodas 98.pozīcijā.

Ceturtdien 15 kilometru distancē sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Žanna Juškāne ieņēma 80.vietu 87 sportistu konkurencē.

Posma turpinājumā sestdien notiks sprinta sacensības, bet svētdien norisināsies stafetes.

Pēc posma Sočos noslēdzošais, devītais, Pasaules kausa posms notiks citā Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu