Brazis neapmierināts ar "Ventspils" komandas vadības iejaukšanos darbā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" vadība iejaukusies galvenā trenera Alģirda Braža darbā, pēc atlaišanas no amata savas dzimtenes medijiem atklāja lietuviešu speciālists.

Kā ziņots, sestdien "Ventspils" no galvenā trenera amata atbrīvoja līdzšinējo komandas vadītāju Brazi.

Pēc atlaišanas treneris intervijā portālam "basketnews.lt" pauda neapmierinātību, ka komandas vadība traucējusi viņam pildīt savus pienākumus.

"Ja esmu pieņemts darbā, lai vadītu komandu, tad nozīmē, ka es to arī darīšu. Es nepieļaušu, ka kāds man norāda, ko darīt un kuru spēlētāju laist vai nelaist laukumā," ar vilšanos stāstīja Brazis.

"Izskatās, ka "Ventspils" tagad meklēs tieši tādu cilvēku, kuru var kontrolēt.

Jau pirms tam, kad ierados Ventspilī, zināju, ka šeit notiek dīvainas lietas, taču domāju, ka tas mainīsies."

"Kad tikos ar kluba vadību, tad viņi man teica, ka nav apmierināti ar komandas rezultātiem un tāpēc mani atlaida," stāstīja treneris.

Brazis arī atklāja, ka nav vēlējies, lai "Ventspils" komandai pievienojas pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs Oricevejinmi Efedžuku.

"Janvāra sākumā kluba vadība izlēma papildināt sastāvu ar Efedžuku, kuru es nevēlējos redzēt komandā.

Es viņiem teicu, ka man komandā nevajag šāda stila spēlētāju,"

stāstīja Brazis. "Vienā vakarā šķita, ka par šo lietu esam vienojušies, bet nākošajā rītā ar viņu jau ir parakstīts līgums, taču spēlētājus, kurus es vēlējos, viņi neiegādājās."

Tāpat Brazis uzsvēra, ka bija uz pareizā ceļa, lai īstenotu kluba izvirzītos mērķus.

"Komandas vadība bija izvirzījusi mērķi iekļūt "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālčetrinieka sacensībās un uzvarēt LBL. Par Eiropas Izaicinājuma kausu nebija nekādas runas, lai arī tur mums bija labas iespējas. Pirms Jaungada gan Baltijas, gan Latvijas līgā mēs bijām pirmajā pozīcijā," par izvirzītajiem uzdevumiem runāja lietuviešu speciālists.

"Es ļoti izbaudīju strādāt ar Latvijas jaunajiem basketbolistiem,

taču tagad es došos atpakaļ uz mājām un pārdomāšu visu notikušo," atklāja Brazis.

Vēl Brazis piebilda, ka lietuviešu basketbolists Sauļus Kuzminsks paliks "Ventspils" komandā un viņa pēdējā laikā neizteiksmīgo sniegumu skaidroja ar nelielu slimību.

Kā ziņots, Brazis laikā no 1996. līdz 2000.gadam bija Kauņas "Žalgiris" komandas trenera asistents un kopā ar to 1999.gadā kļuva par ULEB Eirolīgas turnīra čempionu. No 2000.gada turpmākās divas sezonas Brazis bija arī "Žalgiris" komandas galvenais treneris. Tāpat pusotru sezonu viņš vadīja arī citu Lietuvas klubu "Alita", bet no 2004. līdz 2006.gadam bija Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Spartak" galvenais treneris.

Pēc tam vienu sezonu Brazis aizvadīja arī kā Tartu "Rock" galvenais treneris un kopā ar komandu izcīnīja Igaunijas čempiona titulu. Savukārt no 2008. līdz 2009.gadam Brazis trenēja arī Krasnojarskas "Jeņisej" vienību. Pagājušajā sezonā viņš atgriezās Lietuvā un kļuva par "Žalgiris" sporta direktoru.

"Ventspils" šobrīd LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā ar 12 uzvarām 14 spēlēs ieņem pirmo vietu, tomēr Kurzemes klubs abus zaudējumus piedzīvojis pret galveno konkurenti "VEF Juniors".

Savukārt BBL elites divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Ventspils" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ieņem otro vietu, atpaliekot vienīgi no "VEF Rīga" komandas, kas 15 mačos izcīnījis 13 uzvaras.

FIBA Izaicinājuma kausa turnīra otrajā posmā "Ventspils" izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu