"Ventspils" atlaiž galveno treneri Brazi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Pagājušās sezonas trešā spēcīgākā Latvijas basketbola komanda "Ventspils" sestdien no galvenā trenera amata atlaida lietuviešu speciālistu Alģirdu Brazi, vēsta vienības mājaslapa internetā.

Brazis ar "Ventspils" komandu strādāja kopš šīs sezonas sākuma.

Pagaidām komandas galvenā trenera pienākumus turpinās veikt līdzšinējais lietuviešu speciālista asistents Guntis Endzels.

"Ventspils" ar Brazi šīs sezonas sākumā parakstīja līgumu uz diviem gadiem, taču jau pirmajā sezonas pusē mēdza izskanēt neapmierinātība ar speciālista veikumu komandas sagatavošanā nozīmīgām spēlēm. Tāpat tika minēta arī neapmierinātība ar neveiksmīgo spēlētāju izvēli, veidojot komandas sastāvu šai sezonai.

Neskatoties uz to, "Ventspils" komanda spēja kvalificēties FIBA Izaicinājuma kausa turnīra otrajam posmam, taču tajā pēc pirmajām trim spēlēm ir negatīva bilance - viena uzvara un divi zaudējumi.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas kopvērtējumā šobrīd "Ventspils" ar 12 uzvarām 14 spēlēs ieņem pirmo vietu, tomēr Kurzemes klubs abus zaudējumus piedzīvojis pret galveno konkurenti "VEF Juniors" komandu.

Pēdējais no tiem tika piedzīvots ceturtdien Rīgā, kad "Ventspils" basketbolisti zaudēja pārliecinoši ar rezultātu 65:93.

Savukārt "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Ventspils" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ieņem otro vietu, atpaliekot no cita Latvijas kluba "VEF Rīga", kas 15 mačos izcīnījis 13 uzvaras.

Kamēr "Ventspils" komanda veic pārrunas ar potenciālo jauno galveno treneri, šī amata pienākumus veiks Endzels, kuram ielāps jāliek ciet jau trešo reizi kopš pievienošanās klubam (arī pēc Agra Galvanovska un Silvano Poropata atbrīvošanas). Tāpat darbā ar komandu pagaidām palīdzēs arī "Ventspils" goda treneris un kluba konsultants Armands Krauliņš.

Brazis laikā no 1996. līdz 2000.gadam bija Kauņas "Žalgiris" komandas trenera asistents un kopā ar to 1999.gadā kļuva par ULEB Eirolīgas turnīra čempionu. No 2000.gada turpmākās divas sezonas Brazis bija arī "Žalgiris" komandas galvenais treneris. Tāpat pusotru sezonu viņš vadīja arī citu Lietuvas klubu "Alita", bet no 2004. līdz 2006.gadam bija Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Spartak" galvenais treneris.

Pēc tam vienu sezonu Brazis aizvadīja arī kā Tartu "Rock" galvenais treneris un kopā ar komandu izcīnīja Igaunijas čempiona titulu. Savukārt no 2008. līdz 2009.gadam Brazis trenēja arī Krasnojarskas "Jeņisej" vienību. Pagājušajā sezonā viņš atgriezās Lietuvā un kļuva par "Žalgiris" sporta direktoru.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu