Andis Vārna triumfē LJF Ziemas čempionātā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais jātnieks šķēršļu pārvarēšanas disciplīnā Andis Vārna ar trīs uzvarām sācis Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Ziemas čempionātu. Pirmais čempionāta posms notika 29. janvārī sporta centrā ''Kleisti''.

Nozīmīgāko uzvaru sportists izcīnīja ar Madaras Blumbahas ķēvi Arabika sacensību augstākajā maršrutā līdz 130 cm. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica trīs sportisti, tāpēc uzvarētāju noskaidroja pārlēkšanā, kur precīzāks bija Anda Vārnas un Arabikas duets – abi pārlēkšanas maršrutu veica bez soda punktiem. Otro vietu ar četriem soda punktiem pārlēkšanā izcīnīja Dainis Ozols ar Alibi, bet trešo Guntars Siliņš ar Kalgari.

''Milzīgs paldies Arabikai par cīņassparu un degsmi maršrutā,'' saka Vārna. Tieši ar Arabiku sportists startē Ziemas čempionāta ieskaitē, tāpēc īpašs prieks par pirmajā posmā iegūto maksimālo punktu skaitu. ''Ziemas periodā esam ļoti centīgi strādājuši, un tas ir atmaksājies, visi mani zirgi pirmajā posmā startēja lieliski, esmu lepns arī par pārējo komandas sportistu sniegumu,'' saka Vārna.

Vārnas kontā arī uzvaras maršrutā līdz 120 cm ar Tērvetes zirgaudzētavas zirgu Klaids un maršrutā līdz 115/120 cm, kurā startēja zirgi līdz sešu un septiņu gadu vecumam, ar SIA „Līksna - V” zirgu Dunkans.

Sportists pārstāv sporta klubu „Quattro”, tā treniņu bāze ir jātnieku centrs „Lielceri” Jaunmārupē. Kopā septiņos sacensību maršrutos piecas uzvaras izcīnīja tieši sporta kluba „Quattro” un jātnieku centra „Lielceri” sportisti, tāpat šo komandu sportisti izcīnīja vairākas citas godalgotas vietas visos sacensību maršrutos.

''Mums nav citas iespējas, kā vien būt labākajiem,” saka junioru maršruta, kurā startē jaunieši līdz 18 gadu vecumam, uzvarētāja Santa Šteinberga (sporta klubs „Quattro”). „Ikdienā mēs redzam, kā strādā Latvijas labākais jātnieks un mūsu treneris Andis, cik liels darbs, pacietība un neatlaidība jāiegulda, lai sasniegtu rezultātus, mēs vienkārši cenšamies turēt viņam līdzi,'' smejoties saka jaunā sportiste.

Santa Šteinberga, startējot ar savu zirgu Giness, izcīnīja pārliecinošu uzvaru junioru maršrutā, maršrutu veicot bez soda punktiem, saņemot augstāko atzīmi par jāšanas stilu no vācu tiesneša Jozefa Šummera. Vācu tiesnesis vērtēja, cik tehniski precīzi un pareizi jaunie jātnieki veic sacensību maršrutus.

Nākamais LJF Ziemas čempionāta posms konkūrā notiks 12.februārī sporta centrā „Kleisti”, Andis Vārna šajā posmā nestartēs, jo ar trīs zirgiem Irasir, Pokeru un Marmoru dosies uz divu nedēļu ilgām starptautiskām sacensībām Slovēnijas pilsētā Celjē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu