LOK rīko konkursu jaunatnes treneru atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai uzsvērtu jaunatnes sporta nozīmi sportisko panākumu kaldināšanā un kvalitatīvi novērtētu jaunatnes treneru pašaizliedzīgā darba rezultātus jauniešu sporta meistarības celšanā olimpiskajos sporta veidos, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar ''Swedbank'' rīko konkursu par labāko jaunatnes sporta treneri un labāko sporta skolu un klubu, TVNET informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Sporta budžeta samazināšanas laikā ir rasta iespēja konkursu rīkot katru gadu, kur 7350 latu lielo balvu fondu nodrošinās LOK ilggadīgais atbalstītājs ''Swedbank''.

Konkursam ir divi galvenie uzdevumi - atbalstīt labāko jaunatnes sporta treneru darbu, kā arī novērtēt sporta skolu un klubu ieguldījumu jaunatnes sporta atbalstam. Galvenie vērtētāji konkursā būs Olimpisko sporta veidu federācijas.

''Visobjektīvākais kritērijs trenera novērtējumam ir viņa audzēkņu sasniegtie rezultāti sacensībās. Tomēr laba jaunatnes trenera novērtējumā vērā jāņem arī tas, kas nav ieraugāms sporta arēnā, bet atstāj iespaidu uz topošā sportista dzīvi gan psiholoģiski, gan fiziski. Lielā mērā jaunas personības izaugsme ir atkarīga arī no pavadītā laika ārpus skolas sola - sportojot, no piemēra, ko viņam rāda pedagogs. Labs treneris no vienkārša zēna vai meitenes pratīs izveidot ievērojamu sportistu,'' uzskata LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. ''Ļoti ceru, ka sporta federācijas, izvirzot savus pretendentus uz konkursa balvu, ņems to vērā!''

''Panākumi nav nejaušība - tiem vienmēr pamatā ir apņemšanās un atbildīgs darbs. Lai palīdzētu atrast pareizo ceļu ieceru īstenošanai, pats svarīgākais ir skolotājs. Sportisti uzvar, bet uzbūvēt ceļu līdz uzvarai viņiem palīdz treneri. Bērnu un jauniešu treneri ir tie, kuri sagatavo zēnus un meitenes nākamajiem olimpiskajiem sasniegumiem. Un bieži vien, sagatavojuši viņus, klusu paiet malā, lai turpinātu darbu. Mēs apbalvosim trenerus, kuru darbs bijis pamatā audzēkņu sportiskajiem panākumiem. Un aicinu katru, kurš trenējies, atcerēties savu dzīves nozīmīgāko treneri un pateikt viņam vēlreiz paldies,'' saka Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis.

''Uzskatu, ka šī ir iespēja mums pateikt paldies Olimpisko sporta veidu federāciju labākajiem jaunatnes treneriem un labāko sporta skolu vai klubu vadītājiem. Pedagogu un treneru darbu vērtējoši konkursi ir vēlami arī citās sporta organizācijās. Sporta sabiedrībai jānovērtē jaunatnes treneru darbs un jāmotivē viņus strādāt, jo tieši viņu darbs veido sporta piramīdas pamatu. Mēs turpmāk īpaši veicināsim sporta skolu un klubu attīstību lauku rajonos, jo tie ir galvenie centri, kuros aug talantīgo jauno sportistu paaudze,'' piebilda LOK viceprezidents, olimpiskais vicečempions airēšanā (1980. g.) Žoržs Tikmers.

UZZIŅAI

Par sporta skolu, klubu un jaunatnes sporta treneru konkursu http://www.olimpiade.lv/lat/lok/konkurss/

Konkursa norises laiks no 2011.gada 3. janvāra līdz 19. martam.

Konkursā noteiks uzvarētāju 3 kategorijās

1. Trīs labākie jaunatnes sporta treneri olimpiskajos individuālajos sporta veidos.

2. Trīs labākie jaunatnes sporta treneri olimpiskajos sporta spēļu veidos.

3. Trīs labākās jaunatnes sporta skolas (sporta klubi).

Trīs jaunatnes treneri individuālajos un sporta spēļu veidos tiks apbalvoti ar naudas balvām Ls 750 katram. Trīs sporta skolas (sporta klubi) tiks apbalvoti ar naudas balvām inventāra iegādei Ls 950 apmērā katrai.

Olimpisko sporta veidu federācijas līdz 1. martam iesniedz pieteikumus LOK, izvirzot vienu attiecīgā sporta veida pretendentu katrai nominācijai.

LOK valde apkopo iesniegtos pieteikumus, izvērtē tos un iesniedz vērtējumu uzvarētāju noteikšanai LOK Izpildkomitejā 2011.gada 16.martā.

Uzvarētāju apbalvošana notiks LOK Ģenerālajā Asamblejā 2011. gada 25.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu