Piksonam 40.vieta pasaules čempionāta sprintā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien izcīnīja 40.vietu Čehijā notiekošā pasaules čempionāta desmit kilometru sprinta distancē, savukārt par uzvarētāju kļuva norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, kuram šis jau ir devītais pasaules čempionātu zelts karjerā.

Piksons pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs, bet ātrais solis slēpošanā viņam ļāva tobrīd ieņemt augsto 11.vietu. Cerības uz izcilu rezultātu gan sabojāja šaušana stāvus, kurā latvietim divas kļūdas. Finišā Svendsenam viņš zaudēja minūti un 54,6 sekundes.

Piksons kā vienīgais no Latvijas pārstāvjiem tādējādi kvalificējās svētdienas iedzīšanas sacensībām, nopelnot savu pirmo punktu šīs sezonas Pasaules kausa ieskaitē.

Neveiksmīgi sacensībās startēja Latvijas izlases līderi Andrejs Rastorgujevs, kurš katrā šaušanā pieļāva pa divām kļūdām un ierindojās 65.vietā divas minūtes un 43,2 sekundes aiz uzvarētāja.

Šosezon ļoti sekmīgi startējošais Rastorgujevs pēdējā laikā saskāries ar veselības problēmām.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem Rolands Pužulis ar vienu nesašautu mērķi finišēja 98.vietā trīs minūtes un 50 sekundes aiz uzvarētāja, bet jaunajam Oskaram Muižniekam 113.pozīcija ar divām kļūdām šaušanā četras minūtes un 27,3 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopumā sacensībās piedalījās 136 sportisti.

Svendsens ar vienu kļūdu šaušanā finišā par 8,1 sekundi apsteidza otrās vietas ieguvēju Martēnu Furkadu no Francijas, kuram arī viens nesašauts mērķis, bet trešais ar nekļūdīgu šaušanu bija slovēnis Jakovs Faks, kurš norvēģim piekāpās par 11,2 sekundēm.

Svendsenam pēc uzvaras jauktās stafetes sacensībās šī ir jau otrā zelta medaļa šajā čempionātā. Kopumā viņš pasaules čempionātos ieguvis deviņas zelta godalgas, kas ir dalīts ceturtais visu laiku labākais rādītājs, četrus sudrabus un vienu bronzu.

Tikmēr Furkads, kurš jauktajā stafetē arī tika pie sudraba, pasaules čempionātos ieguvis deviņas godalgas, no tām četras - zelta. Faka kontā savukārt tagad pirms pasaules čempionāta medaļu komplekts.

Pasaules čempionātā tiek izcīnīti arī Pasaules kausa ieskaites punkti. Kopvērtējumā pirmajā pozīcijā ar 699 punktiem joprojām ir Furkads, viņam ar 643 punktiem seko Svendsens, bet trešais ar 507 punktiem ir krievs Jevgēņijs Ustjugovs.

Tikmēr Rastorgujevs ar 89 punktiem atrodas kopvērtējuma 46.vietā, bet Piksons ar vienu punktu ieņem 84.pozīciju.

Vēlāk sestdien notiks arī 7,5 kilometru sprints sievietēm. Svētdien vīriešiem un sievietēm norisināsies iedzīšanas sacensības.

Pasaules čempionāts sākās ceturtdien ar jauktās stafetes sacensībām, kurās uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas izlase ierindojās 24.pozīcijā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 17.februārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu