Jātnieks Vārna Pasaules kausa kopvērtējumā 14. vietā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais jātnieks šķēršļu pārvarēšanā Andis Vārna 2011. gadu Pasaules kausa kopvērtējumā Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgā sācis 14. pozīcijā.

Vārna pagājušajā gadā startējis piecos Pasaules kausa posmos un kopvērtējuma punktus izcīnījis ar trīs zirgiem – Tērvetes zirgaudzētavas ērzeli Grand Libero, paša zirgu Marmoru un SIA ''Kurzemes sēklas'' zirgu Irasir, startējot Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Polijā un Ukrainā.

Kopumā pagājušajā gadā Vārna piedalījies 16 starptautiska mēroga sacensībās un izcīnījis 40 godalgotas vietas, bet šogad pirmie starptautiskie starti sportistam būs februāra vidū Slovēnijā.

2010. – 2011. gada Pasaules kausa Centrāleiropas zonas fināls šogad notiks Varšavā marta beigās. Startējot Centrāleiropas zonas fināla sacensībās, sportistam līdz šim izdevies izcīnīt vairākas godalgotas vietas.

Līdz šim augstāko godalgoto vietu galvenajā ''Grand Prix'' maršrutā finālsacensībās sportists izcīnījis ar zirgu Grand Libero, bet īpašās augstlēkšanas sacensībās pagājušā gada finālā Tallinā ar zirgu Grand Libero jātnieks izcīnīja 3.vietu. Tāpat godalgas Centrāleiropas zonas finālā kopā ar jātnieku Vārnu izcīnījis SIA ''Kurzemes sēklas'' zirgs Irasir.

Jāšanas sportā Pasaules kausu izcīna vairākās zonās, kas sadalītas līgās. Latvija ir Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgā kopā ar tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Krievija, Polija, Ukraina, Čehija un Slovākija. Savukārt Dienvidu līgā ietilpst Ungārija, Bulgārija, Grieķija, Turcija, Slovēnija, Horvātija un Rumānija.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu