Izveido darba grupu PČ basketbolā U-19 jauniešiem norises sagatavošanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien izveidojis darba grupu Pasaules čempionāta basketbolā U-19 jauniešiem norises sagatavošanai.

Darba grupas mērķis ir sekmēt valsts sadarbību ar 2011. gada Pasaules čempionāta basketbolā U–19 jauniešiem organizatoriem, nodrošināt valdības regulāru informēšanu par sporta pasākuma organizēšanas gaitu, kā arī pārraudzīt čempionāta rīkošanai piešķirto valsts finanšu līdzekļu izlietojumu.

Par darba grupas vadītāju noteikts izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, par vietnieku – Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics. Darba grupā strādās pārstāvji no IZM, Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valmieras pilsētas pašvaldības, Liepājas pilsētas domes, Rīgas domes un Latvijas Basketbola savienības (LBS).

Pasaules čempionāts basketbolā jauniešiem ir starptautiski nozīmīgs un prestižs basketbola turnīrs. Čempionātā kopumā startēs labākās basketbola komandas no 16 pasaules valstīm (ASV, Brazīlija, Kanāda, Argentīna, Ķīna, Koreja, Taivāna, kā arī vairākas Eiropas un divas Āfrikas dalībvalstis), kuru sastāvā būs ap 300 labāko pasaules jauno basketbolistu.

Čempionāts norisināsies no 2011. gada 30. jūnija līdz 10. jūlijam trīs Latvijas pilsētās – Valmierā, Liepājā un Rīgā. Visu trīs pilsētu vadība FIBA (Starptautiskā Basketbola federācija) Centrālajai Padomei ir apliecinājusi savu atbalstu čempionāta sarīkošanai gan saistībā ar finansēm, gan pasākuma organizēšanu, tajā skaitā – sportistu izmitināšanu.

Ņemot vērā šā gada 5. janvāra Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sanāksmē lemto, valsts finansējums čempionāta norises sagatavošanai paredzēts 155 000 latu apjomā, kas saskaņā ar noteikto kārtību tiks piešķirti čempionāta organizatoriem – LBS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu