Silovs nākotnē varētu startēt tikai ātrslidošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais šorttrekists Haralds Silovs nākotnē varētu piedalīties tikai ātrslidošanas sacensībās, to laikrakstam "Diena'' atzinis sportista tēvs Edvīns Silovs.

''Šorttrekam viņš ir mazliet par smagu. Tā kā Haraldu interesē tikai goda pjedestāls, nevis ceturtās un sestās vietas, viņš apsver iespēju Sočos startēt tikai ātrslidošanā, jo tur viņa fiziskie dotumi ir atbilstošāki,'' klāstīja E. Silovs.

7. janvārī Itālijā sāksies Eiropas čempionāts ātrslidošanas daudzcīņā. Ja Silovs tur iekļūs labāko 14 sportistu vidū un automātiski kvalificēsies februārī paredzētajam pasaules čempionātam Kalgari, tad viņš būs nopelnījis pietiekami daudz reitinga punktu, lai arī nākamsezon saņemtu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu.

Kā zināms, Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs piedalījās gan šorttrekā, gan ātrslidošanā. Toreiz aģentūra "Reuters" to nosauca par fenomenu, Silovu pielīdzinot pasaules sprinta karalim jamaikietim Useinam Boltam.

''Vankūverā Haralds tikpat kā netrenējās, jo taupīja spēkus abām disciplīnām. Tāpēc arī zaudēja katrās sacensībās piecas līdz desmit sekundes.''

''Abās disciplīnās jāizmanto atšķirīgas slidošanas tehnikas. Ātrslidošanā, līdzīgi kā F1 sacīkstēs, svarīgākais ir izbraukt pa ideālu trajektoriju, turpretim šorttrekā izmantotā slidošanas tehnika dzenā sportistu pa labi un pa kreisi,'' skaidro Haralda tēvs.

Galīgo lēmumu plānots pieņemt divas sezonas pirms olimpiskajām spēlēm Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu