2012. gada spožākās zvaigznes pasaules sportā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No Londonas olimpisko spēļu varoņiem līdz argentīnieša Lionela Mesi vēsturiskajam sniegumam futbola laukumā. Atskats uz 2012. gada spožākajām zvaigznēm pasaules sportā globālo sporta mediju skatījumā.

Useins Bolts

Jamaikiešu sprinteris Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta medaļas, triumfējot 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē. Viņš tādējādi aizstāvēja pirms četriem gadiem Pekinā izcīnītos titulus visās trijās distancēs, kļūstot par pirmo sportistu vēsturē, kuram kas tāds padevies.

Londonas Olimpiādes sacensībās Bolts 100 metru distancē uzvarēja ar laiku 9,63 sekundes, bet 200 metros viņam triumfam pietika ar laiku 19,32 sekundes, kas teju vai nešaubīgi ļaus jamaikietim vēl ilgi sevi saukt par visu laiku labāko pasaules sprinteri.


Maikls Felpss

Amerikāņu peldētājs Londonā kļuva par medaļām bagātāko olimpieti vēsturē. Izcīnot četras zelta un divas sudraba medaļas, Felpss tagad karjeras laikā ticis pie 22 olimpiskajām godalgām, no kurām 18 ir augstākā kaluma.

Felpss pēc dalības Londonas Olimpiādē noslēdza savu krāšņo sportista karjeru.

Lionels Mesi

Šajā gadā argentīniešu futbolists, kurš pēdējās trīs reizes nosaukts par pasaules labāko sava sporta veida pārstāvi, uz mūžiem ierakstīja savu vārdu pasaules futbola vēsturē, sasniedzot jaunu rekordu kalendārā gada laikā gūtajos vārtos. 12 mēnešu laikā Mesi, pārstāvot Spānijas klubu «Barcelona» un Argentīnas izlasi, guva 91 vārtus, bet iepriekšējais visu laiku labākais rādītājs - 86 vārti - 40 gadus piederēja vācietim Gerdam Milleram.

Lebrons Džeimss

Viens no pēdējās desmitgades izcilākajiem pasaules basketbolistiem un šī brīža lielākā sporta veida zvaigzne šogad ne tikai pirmo reizi kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, bet arī izcīnīja olimpisko spēļu zelta medaļu ASV izlases rindās. Maiami «Heat» komandas līderis NBA izslēgšanas spēļu turnīrā guva vidēji 30,3 punktus ik mačā, izpelnoties finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Eštons Ītons

Olimpiskā zelta ieguvējs vīriešu desmitcīņā neoficiāli tiek saukts par pasaules labāko vieglatlētu, bet ASV pārstāvis Ītons šim apzīmējumam piešķīris jaunu nozīmi, jo šogad - vēl pirms sava triumfa Londonā - spēja labot pasaules rekordu desmit vieglatlētikas disciplīnu summā. Amerikāņa sasniegtais rekords ir 9039 punkti, bet iepriekšējais (9026 punkti) kopš 2001.gada piederēja čeham Romānam Šebrlem.

Serēna Viljamsa

Amerikāņu tenisiste šogad piedzīvoja strauju atgriešanos pasaules vadošo sporta veida pārstāvju augšgalā, aizvadot panākumiem bagātu tenisa gadu. Viņa kļuva par olimpisko čempioni vienspēlēs un dubultspēlēs, identisku sasniegumu atkārtojot arī Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā uzvara ASV atklātajā čempionātā un sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīrā.

Pasaules rangā Viljamsa atguvusi vietu labāko trijniekā.

Misija Frenklina

Londonas olimpiskajās spēlēs jaunā ASV peldēšanas sensācija Frenklina izcīnīja četras zelta medaļas un ieguva vienu bronzas godalgu, sasniedzot divus pasaules rekordus - 200 metros brīvajā stilā un 400 metru kompleksajā peldējumā. Gada beigās Frenklina tika atzīta par tā labāko peldētāju pasaulē.

Mo Farahs

Lielbritānijas garo distanču skrējējs kļuva par divkārtējo Londonas olimpisko spēļu čempionu, triumfējot 5000 un 10 000 metru distancēs. Tāpat viņš jūnija beigās uzvarēja arī Eiropas čempionātā 5000 metru skrējienā. Oktobrī Farahs otro reizi pēc kārtas tika atzīts par gada Eiropas labāko vieglatlētu, kas nozīmē, ka viņš kļuva vien par otro vieglatlētu, kurš šo balvu ieguvis divas reizes pēc kārtas, sekojot zviedru trīssoļlēcēja Kristiana Ulsona pēdās.

Andrea Pirlo

Pieredzējušais Itālijas futbola izlases pussargs kļuva par šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra visplašāk slavēto spēlētāju, izceļoties ar izcilām komandas spēles vadīšanas prasmēm. Lielā mērā tieši viņa nopelns bija Itālijas izlases iekļūšana turnīra finālā, savukārt kluba rindās viņš savā pirmajā Turīnas «Juventus» pavadītajā gadā kļuva par Itālijas čempionu.

Jevgēņijs Malkins

Krievu hokeja superzvaigzne lielāko daļu pagājušās vasaras aizvadīja, atveseļojoties no nopietnas kājas traumas, un nebija pilnībā gatavs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākumā, bet tāpat viņš pirmais regulārajā čempionātā sasniedza 50 gūtos vārtus un ar 109 punktiem otro reizi karjerā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju līgā. Pitsburgas «Penguins» uzbrucējs vēlāk tika atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju, kā arī Krievijas izlases rindās kļuva par pasaules čempionu. Arī tur viņš tika nosaukts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Rūta Meilutīte

Īpaša vieta sarakstā pienākas Lietuvas peldēšanas sensācijai Meilutītei, kura Londonas olimpiskajās spēlēs kļuva par vienu no visvairāk apspriestajiem sportistiem. Tikai 15 gadu vecumā viņa kļuva par olimpisko čempioni 100 metru distancē brasā, kas vēlāk ļāva viņai tapt izraudzītai par Lietuvas gada cilvēku. Triumfa lidojumu lietuviete turpināja arī decembrī, kad Stambulā notikušajā pasaules čempionātā īsajā baseinā Meilutīte palika nepārspēta 50 un 100 metru distancēs brasā, kā arī izcīnīja sudrabu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu