Jansone kļūst par pirmo Latvijas golferi augstākā līmeņa profesionāļu tūrē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Jūrmalniece Laura Jansone pirmdien Marokā veiksmīgi finišēja Dāmu Eiropas tūres (LET) kvalifikācijas turnīrā un kļuva par pirmo Latvijas golferi, kura izcīnīja tiesības spēlēt augstākā līmeņa profesionāļu tūrē, TVNET informē Latvijas Golfa federācijā (LGF).

Latvijas golfā līdz šim nebijušu panākumu Jansone nodrošināja ar kvalifikācijā izcīnītu dalītu 25.vietu. Tiesības spēlēt LET piecu izspēlēto kārtu summā nopelnīja kvalifikācijas 30 labākās dalībnieces. Jansone 90 bedrītes piecās kārtās izspēlēja ar 353 sitieniem (72-70-71-72-68) jeb septiņiem sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Kritiski svarīga 24 gadus vecajai Jansonei bija pēdējā sacensību kārta, kurā Jūrmalas golfere sasniedza savu labāko rezultātu turnīrā un pirmo reizi piecās dienās iekļuva TOP 30. Pirms pēdējās sacensību kārtas Jansone dalīja 38.vietu, taču spēja tikt augstāk un sasniegt rezultātu, kas viņai garantēja vietu tūrē 2013.gada sezonā.

Piecas dienas ilgušajā kvalifikācijas pamatturnīrā divos Marakešas golfa laukumos «Amelkis» un «Al Madeen» spēlēja 141 golfere. Savukārt par tiesībām spēlēt pamatkvalifikācijā vairāk nekā 150 dalībnieces, tostarp Jansone, decembra sākumā Marokā cīnījās četras dienas ilgušajā priekškvalifikācijas turnīrā. Pamatkvalifikācijā iekļuva 90 labākās, kurām pievienojās golferes, kas līdzšinējo nopelnu dēļ bija atbrīvotas no spēlēšanas priekškvalifikācijā.

Laura Jansone: «Priecājos, ka to izdarīju! Pēdējā kārtā izdevās nospēlēt ar 68 sitieniem, kas nodrošināja pilnu sezonas karti spēlēšanai Eiropas tūrē 2013.gadā. Pēc atgriešanās mājās vēl kāds brīdis būs vajadzīgs, lai saprastu, kas noticis, un saplānotu nākamo gadu.»

LET kvalifikācijas pamatturnīrā uzvarēja taizemiete Ariya Jutanugarn ar rezultātu -24 zem PAR, tuvākās konkurentes austrālieti Nikki Campbell un Anglijas golferi Emily Taylor apsteidzot par pieciem sitieniem.

LET sezona sāksies februārī ar turnīriem Austrālijā un Jaunzēlandē, bet vēlāk golferes turpinās spēlēt Āzijā, Āfrikā un Eiropā. 2012.gadā LET bija 24 turnīri 19 valstīs ar vairāk nekā 10 miljonu eiro kopēju balvu fondu.

Iepriekšējās divas sezonas Jansone aizvadīja Ziemeļamerikā Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) farmtūrē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu