Rastorgujevam augstā 24.vieta PK posma iedzīšanas sacensībās (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 24.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Rastorgujevs tādējādi sasniedzis savu trešo visu laiku labāko rezultātu Pasaules kausa sacensībās.

Latvijas pārstāvis sacensības uzsāka kā 29. minūti aiz vācieša Andrēasa Birnbahera, kurš piektdien bija ātrākais sprinta distancē. Četrās šaušanās Rastorgujevs pieļāva kopumā četras kļūdas, visus piecus mērķus sašaujot tikai vienreiz, taču ātrais solis trasē ļāva pakāpties līdz 24.pozīcijai.

Uzvaru sacensībās ar divām kļūdām šaušanā izcīnīja Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kurš pēc sprinta bija trešais, bet Rastorgujevs viņam finišā piekāpās par divām minūtēm un 7,7 sekundēm. Otrais ar vienu kļūdu šaušanā 0,9 sekundes aiz uzvarētāja bija krievs Dmitrijs Mališko, kurš tādējādi pakāpās no sprintā ieņemtās 11.vietas, bet godalgoto trijnieku noslēdza pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas.

Birnbaheram tikmēr piektā vieta ar divām kļūdām šaušanā.

Rastorgujevs piektdien izcīnīja 29.vietu desmit kilometru sprinta distancē. Rastorgujevs, kurš uzrādīja savas karjeras atkārtotu piekto labāko rezultātu, kā vienīgais no Latvijas sportistiem kvalificējās iedzīšanai.

Citi Latvijas pārstāvji Rolands Pužulis un Edgars Piksons sprintā ierindojās attiecīgi 90.vietā un 92.pozīcijā starp 105 sportistiem.

Pasaules kausa pirmajā etapā Rastorgujevs demonstrēja lielisku slēpošanas ātrumu - viņš iedzīšanas distancē bija ātrākais no visiem sportistiem. Pirmajā posmā Rastorgujevs izcīnīja 37.vietu sprintā, bet iedzīšanā, neskatoties uz četrām kļūdām un ļoti lēnu šaušanu, pacēlās līdz 29.pozīcijai.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 253 punktiem joprojām ieņem Furkads, kuram ar 204 punktiem seko Birnbahers, bet 176 punkti ir krievam Jevgēņijam Ustjugovam.

Savukārt Rastorgujevs ar 45 punktiem pakāpies uz 35.pozīciju.

Sestdien iedzīšanu aizvadīs arī sievietes, sacīkstēs nestartējot Latvijas pārstāvei Žannai Juškānei, bet Pasaules kausa otrā posma noslēgumā svētdien risināsies stafetes sacensības.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu