Girgensonam pirmais vārtu guvums AHL čempionātā (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rochester Americans

Savus pirmos vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā piektdien guva latviešu centra uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Ročestras «Americans» komanda savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Hamiltonas «Bulldogs» hokejistus.

Tieši Girgensons pirmās trešdaļas septītajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, kad ar vienu pieskārienu pielaboja komandas biedra raidīto ripu.

Cīņas laikā uzbrucējs veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Girgensons pēc spēles tika nosaukts par mača trešo zvaigzni.

Šīs sezonas deviņās regulārā čempionāta spēlēs latvietis tagad guvis vienus vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Kā ziņots, 18 gadus vecais Girgensons pašlaik ir otrs jaunākais AHL spēlētājs.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Americans» ar 13 punktiem deviņās spēlēs pašlaik ieņem piekto vietu.

Girgensonam, kurš šovasar kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, ir līgums ar Bufalo «Sabres» komandu.

Šo sezonu AHL čempionātā Oklahomasitijas «Barons» komandas rindās uzsāka arī latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, tomēr pēc trim aizvadītiem mačiem viņš nosūtīts uz Stoktonas «Thunder» vienību, kas cīnās Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, 15.septembrī sākās NHL lokauts, un pašlaik oficiāli ir atceltas visas līdz 30.novembrim ieplānotās spēles. NHL lokauta laikā AHL ir Ziemeļamerikas spēcīgākā līga, bet ECHL - otrā spēcīgākā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu