Girgensona un Pelša pārstāvētajām komandām uzvaras AHL spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Uzvaras Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionāta spēlēs piektdien izcīnīja Latvijas uzbrucēju Zemgus Girgensona un Kristiāna Pelša pārstāvētās komandas. Girgensona pārstāvētā Ročestras «Americans» komanda ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) savā laukumā pārspēja Grendrepidsas «Griffins» hokejistus.

Centra uzbrucējs Girgensons šajā mačā statistikā ne ar ko neizcēlās un metienus pa vārtiem neveica, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

18 gadus vecais Girgensons pašlaik ir otrs jaunākais AHL spēlētājs.

Savukārt Pelša pārstāvētā Oklahomasitijas "Barons" vienība ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) savu skatītāju priekšā uzvarēja Sanantonio "Rampage" komandu.

Pelšs šim mačam nebija pieteikts. Viņš sastāvā līdz šim ticis tikai vienā no trim komandas spēlēm.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Barons" ar četriem punktiem trīs spēlēs pašlaik ieņem sesto vietu, bet "Americans" ar četriem punktiem četrās cīņās atrodas astotajā pozīcijā.

Girgensons uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" fārmklubu "Americans" tika nosūtīts septembra vidū.

Noslēdzot dalību Sabres" attīstības treniņnometnē, Girgensons 13.jūlijā nolēma noslēgt līgumu ar vienību uz trijām sezonām. Līdz ar to Girgensons šosezon nedevās uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet gan cīnīsies par vietu "Sabres" komandā, cenšoties sevi apliecināt AHL līmenī.

Jāņu laikā "Sabres" komanda Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14.numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam līgumu. Girgensons kļuvis par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Pirms tam visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda.

Arī Pelšs uz citas NHL vienības Edmontonas "Oilers" fārmklubu "Barons" tika nosūtīts septembra vidū.

Šā gada maija sākumā Pelšs ar "Oilers" komandu parakstīja līgumu uz trīs gadiem. Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam viņš nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja "Oilers" viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

"Oilers" komanda Pelšu izvēlējās 2010.gada NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru.

Kā ziņots, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, 15.septembrī sākās NHL lokauts. Līdz šim oficiāli atceltas spēles līdz 1.novembrim, bet jaunajai sezonai pēc iepriekšējā grafika bija plānots sākties 11.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu