Girgensons AHL debitē ar uzvaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rochester Americans

Ar uzvaru jaunās sezonas Amerikas hokeja līgas (AHL) regulāro čempionātu piektdien sāka jaunā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Ročestras «Americans» komanda.

Aizvadītajā cīņā «Americans» savā laukumā ar 6:5 (3:1, 1:1, 1:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Sirakjūsas «Crunch» vienību.

Girgensons cīņas gaitā neveica nevienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Jāizceļ, ka 18 gadus vecais Girgensons pašlaik ir otrs jaunākais AHL spēlētājs.

Tikmēr zaudējumu jaunās sezonas pirmajā mačā piektdien piedzīvoja cita Latvijas uzbrucēja Kristiāna Pelša pārstāvētā Oklahomasitijas «Barons» vienība, kas izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) atzina Leikerijas «Monsters» hokejistu pārākumu.

Pelšs šim mačam gan nebija pieteikts.

Kā ziņots, Girgensons uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» fārmklubu «Americans» tika nosūtīts septembra vidū.

Noslēdzot dalību «Sabres» attīstības treniņnometnē, Girgensons 13.jūlijā nolēma noslēgt līgumu ar vienību uz trijām sezonām. Līdz ar to Girgensons šosezon nedevās uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet gan cīnīsies par vietu «Sabres» komandā, cenšoties sevi apliecināt AHL līmenī.

Jāņu laikā «Sabres» komanda Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14.numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam līgumu. Girgensons kļuvis par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Līdz šim visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē «Sharks» komanda.

Arī Pelšs uz citas NHL vienības Edmontonas «Oilers» fārmklubu «Barons» tika nosūtīts septembra vidū.

Šī gada maija sākumā Pelšs ar «Oilers» komandu parakstīja līgumu uz trīs gadiem. Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam viņš nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja «Oilers» viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu