Apinis cer piedalīties arī nākamajās paraolimpiskajās spēlēs (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vieglatlēts Aigars Apinis, kurš paraolimpiskajās spēlēs Londonā šogad ieguva zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā, cer piedalīties arī nākamajās spēlēs Rio, Brazīlijā, otrdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja pats Apinis.

Apinis pauda cerību, ka līdz ar viņa uzstādīto jauno pasaules rekordu lodes grūšanā F52 grupā viņš būs nokārtojis normatīvu startam nākamajā pasaules čempionātā un viņš varēs katru gadu piedalīties kādā čempionātā.

«Protams, ir skats arī uz Rio jau,» atzina sportists.

Apinis atzina, ka Londonas paraolimpiskajās spēlēs sportistu iedrošināja atbalstītāji, kuri dzīvoja līdzi sportistiem katrā startā.

Kopā ar Apini, kurš Londonā izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā un sudrabu diska mešanā, paraolimpiskajās šogad spēlēs startēja arī jātnieks Rihards Snikus iejādē, Taiga Kantāne lodes grūšanā un diska mešanā, Liene Gruzīte lodes grūšanā, Jānis Plotnieks peldēšanā, Dmitrijs Silovs un Edgars Kļaviņš tāllēkšanā, kā arī Andis Ozolnieks lodes grūšanā.

Latvija paraolimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, savukārt pirms četriem gadiem Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un tāpat kā Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu