Pelšs nosūtīts uz Edmontonas «Oilers» fārmklubu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaunais uzbrucējs Kristiāns Pelšs sestdien nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Edmontonas «Oilers» fārmklubu Oklahomasitijas «Barons», kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Līdz ar to skaidrs, ka vismaz līdz NHL lokauta, kas sākās svētdienas rītā, noslēgumam Pelšs cīnīsies AHL, bet pēc tam varēs pretendēt uz iekļūšanu «Oilers» sastāvā.

Kopā «Oilers» komanda uz AHL nosūtīja 26 savus spēlētājus, turklāt viņu vidū bija arī vienības līderi - talantīgie uzbrucēji Raiens Nūdžents-Hopkinss, kurš bija 2011.gada NHL drafta pirmais numurs, un Džordans Eberle.

Šī gada maija sākumā 20 gadus vecais Pelšs ar «Oilers» komandu parakstīja līgumu uz trīs gadiem.

Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam Pelšs nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja «Oilers» viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

«Oilers» komanda Pelšu izvēlējās 2010.gada NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru.

Iepriekšējās divas sezonas Pelšs spēlējis Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas «Oil Kings», turklāt šajā pavasarī viņš palīdzēja komandai triumfēt turnīrā.

Pelšs regulārā čempionāta 63 spēlēs guva 28 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņa kontā 17 mačos bija pieci vārtu un piecas rezultatīvas piespēles.

Tāpat «Oil Kings» komanda spēlēja Memoriālajā kausā, kur sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki, četros mačos gūstot divus vārtus.

Pagājušās sezonas NHL regulārajā čempionātā «Oilers» vienība ar 74 punktiem 82 spēlēs ieņēma priekšpēdējo, 14.pozīciju Rietumu konferencē, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Cits jaunais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien tika nosūtīts no NHL komandas Bufalo «Sabres» uz tās AHL fārmklubu Ročestras «Americans».

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sācies NHL lokauts.

Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu