Sadalītas medaļas LČ orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē pie Daugavpils notika Latvijas orientēšanās čempionāts, kurā medaļas tika izcīnītas vidējā distancē un stafetēs. OK «Stiga» un OK «Sēljas mežs» rīkotajās sacensībās piedalījās vairāk nekā 600 cilvēku un par uzvarētājiem individuālajās distancēs kļuva Timo Silds un Kristīne Bertuka, bet stafetēs zelta medaļas ieguva «Mežmalas MTB» komanda vīriešu elitē un OK «Meridiāns» sieviešu elitē, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses dienests.

Latvijas čempionātam bija izvēlēts unikāls apvidus Daugavpils pievārtē - Smiltāja karjera apkārtnē ir viena no retajām iekšzemes kāpām Latvijā, un tas sportistiem piedāvāja piejūrai līdzīgus apstākļus. Apvidus bija sarežģīts, bet ļoti ātrs, un uzvarēja tie, kas spēja skriet tik ātri, lai nezaudētu kontroli pār karti.

Vīriešu elitē otro gadu pēc kārtas uzvarēja Igaunijas sportists Timo Silds, kurš startēja, pārstāvot OK «Alūksne-Ape». Viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija pārliecinošs - otrajā vietā finišēja viņa brālis Lauri Silds, arī no OK «Alūksne-Ape», bet labākais no latviešiem bija IK «Auseklis» sportists Jānis Tamužs, kurš saņēma bronzas godalgu.

Sievietēm ātrākā izrādījās lietuviete Sabdra Paužaite, bet, tā kā viņa pārstāvēja Lietuvas klubu, zelta medaļu viņa nesaņēma. Par čempioni kļuva Kristīne Bertuka no OK «Meridiāns», viņas kluba biedrene Dace Buža ierindojās otrajā vietā, trešajā vietā atstājot valmierieti Lauru Nīmanti.

Junioru grupās par čempioniem kļuva Jānis Sārs (Mežmalas MTB) un Rūta Plakane (IK Auseklis).

Nākamajā dienā tajā pašā apvidū tika sadalīti medaļu komplekti trīs etapu stafetēs.

Vīriešu konkurencē «Mežmalas MTB» komandu jau pirmajā etapā līderpozīcijā izvirzīja Artjoms Rekuņenko, un viņa komandas biedri Jānis Sārs un Andris Jubelis konkurentiem nedeva izdevību apsteigt viņus; jau otro gadu pēc kārtas šī komanda ieguva zelta medaļu stafetē. Otrajā vietā finišēja OK «Ozons» komanda ar Ivaru Žagaru, Marģeru Kieti un Anatoliju Tarasovu sastāvā. Trešo vietu pēdējā etapā savai komandai OK «Alūksne-Ape» izcīnīja Timo Silds, kuram pirmos divus etapus veica Atis Dandens un Jānis Kūms.

Sieviešu elitē, kā jau to varēja sagaidīt pēc iepriekšējās dienas rezultātiem, dominēja Cēsu OK «Meridiāns» komanda ar Sandru Grosbergu, Daci Bužu un Kristīni Bertuku sastāvā. Sīva cīņa izvērtās par pārējām godalgotajām vietām, un spēcīgāka izrādījās OK «Ozons» komanda, kurā startēja Ieva Veģere, Līga Ārniece un Iveta Brūvere. Trešo vietu ieguva Kuldīgas kluba TOK «Taka» sportistes Mārīte Turka, Anna Abersone un Janeta Turka.

Šogad LČ medaļas tiks dalītas vēl tikai orientēšanās maratona distancē, kas 29. septembrī tiks veikts Jāņukalna apkārtnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu