Diska metējai Kantānei devītā vieta paraolimpiskajās spēlēs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas diska metēja Taiga Kantāne ceturtdien izcīnīja devīto vietu Londonas paraolimpiskajās spēlēs F37 medicīnas grupā.

Latvijas sportiste uzrādīja sliktāko rezultātu deviņu sportistu konkurencē, savā veiksmīgākajā, otrajā, mēģinājumā sasniedzot rezultātu 23,94 metri.

Pirmajā mēģinājumā Kantānes mestais disks piezemējās pie 23,84 metru atzīmes, bet viņas trešais mēģinājums netika ieskaitīts.

Kantānei pietrūka 83 centimetru, lai kopvērtējumā pakāptos uz astoto vietu un tādējādi tiktu pie iespējas veikts vēl trīs mēģinājumus.

Par olimpisko čempioni ar 35,35 metrus tālu metienu, kas bija jauna pasaules rekorda vērtībā, kļuva ķīniete Mi Na.

Iepriekš Londonā Kantāne izcīnīja astoto vietu lodes grūšanā šajā pašā medicīnas grupā. Arī šeit par olimpisko čempioni kļuva Na.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs, kas ilgs līdz svētdienai, pārstāv deviņi sportisti. Paraolimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnās 4200 atlēti no 166 valstīm.

Latvija paraolimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, savukārt pirms četriem gadiem Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un, tāpat kā Bergs, izcīnīja otro vietu lodes grūšanā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu