Ārmstrongam anulē visus «Tour de France» izcīnītos titulus (68)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam anulēti visi septiņi izcīnītie tituli pasaulē prestižākajā daudzdienu velobraucienā «Tour de France», paziņojusi ASV Antidopinga aģentūra (USADA), vēsta aģentūra «Associated Press».

USADA vaino leģendāro sportistu virknē dopinga pārkāpumu, tomēr pats Ārmstrongs allaž noliedzis, ka būtu lietojis aizliegtās vielas. Tiek ziņots, ka Ārmstrongs lietot dopingu pat esot mudinājis arī citus sportistus.

Kopš jūnija amerikānis tiesā centās pierādīt savu nevainību, taču vienmēr cieta sakāvi. Pats sportists tagad nolēmis pārtraukt šo cīņu. Līdz ar to viņam tiks atņemtas visas septiņas uzvaras «Tour de France» kopvērtējumā.

«Katra vīrieša dzīvē pienāk laiks, lai pateiktu - pietiek. Man tas pienāca tagad,» izteicās Ārmstrongs.

Ārmstrongs USADA aktivitātes ir nodēvējis par «raganu medībām». USADA vēsta, ka Ārmstrongs izmantojis aizliegtas vielas, ieskaitot asins uzlabotāju EPO un steroīdus, kā arī asins transfūziju jau kopš 1996. gada.

Lai arī 40 gadus vecais sportists jau beidzis karjeru, viņam piespriesta mūža diskvalifikācija.

«Šī ir skumja diena visiem, kuri mīl sportu un mūsu sportistus,» izteicās USADA galvenais izpilddirektors Treviss Taigarts. «Tas ir sāpīgs piemērs tam, ka sportā, kurā visi cīnās par uzvaras altāru, aizēno godīgu konkurenci sportistiem, kas nelieto aizliegtās vielas. Tas būs brīdinājums nākamajām paaudzēm.»

«Tour de France» tūrē Ārmstrongs triumfēja no 1999. līdz 2005. gadam.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu