Daugaviņš, Bārtulis un Pelšs neizslēdz iespēju nākamajā sezonā spēlēt «Dinamo» (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Kristiāns Pelšs, kuri visi iepriekšējās sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, neizslēdz iespēju, ka jau nākamajā sezonā varētu uzspēlēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo».

Pašlaik līgumi ar NHL sistēmām ir Daugaviņam (Otavas «Senators») un Pelšam (Edmontonas «Oilers»), bet Bārtuļa līgumu šovasar izpirka viņa līdzšinējā komanda Filadelfijas «Flyers».

Tomēr ar NHL nākamo sezonu ir liela neskaidrība, jo nav noslēgts kolektīvais līgums starp līgu un spēlētājiem. Pagaidām ir zināms vien tas, ka septembra vidū vai nu sāksies klubu treniņnometnes, vai arī lokauts, kas tad varētu ievilkties, iespējams, pat visas sezonas garumā.

Daugaviņam «Dinamo» būtu reālākais variants

«Pagaidām izskatās, ka abas puses gatavojas lokautam. Ir jau arī blefošana no abām pusēm, lai pārliecinātos, kam izrādīsies stiprākie nervi,» sarunā ar laikrakstu «Diena» secinājis Daugaviņš, kurš vasarā panāca vienvirziena līguma noslēgšanu ar «Senators». «Oficiālas pārrunas [ar Rīgas »Dinamo«] nav bijušas. Vispirms jāgaida, kas notiks aiz okeāna. Kaut kur jau vajadzēs spēlēt, lai nezustu spēļu prakse. Droši vien «Dinamo» tad būtu reālākais variants.»

Bārtulis pagaidām gatavojas Rīgā, trenējoties ar citiem spēlētājiem, kas vēl nav tikuši pie līgumiem jaunajai sezonai - Mārtiņa Cipuļa, Sergeja Pečuras, Kaspara Saulieša.

«Dinamo» Bārtulim piedāvājis līgumu

«Skatos visus variantus,» teica Bārtulis, kuram vasaras sākumā līgumu piedāvājusi arī Rīgas «Dinamo» komanda, bet spēlētājs uzsver, ka nav izslēgts, ka viņš tomēr varētu tai pievienoties. «Tas jautājums vēl ir atklāts. Nav tā, ka pateicu nē, vienkārši uz to brīdi vēl neko nevarēju zināt.»

Bārtulis izteica cerību, ka no lokauta izdosies izvairīties, jo «to nevēlas neviens spēlētājs».

Ar «Flyers» vadību pēc līguma izpirkšanas viņš nav runājis. «Ja tā notiek, tad notiek. Laikam jau viņi ar mani vairs nerēķinājās.»

Tikmēr jaunais Pelšs Edmontonas «Oil Kings» komandas sastāvā pagājušajā sezonā kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu. Arī viņam par nākamo sezonu pagaidām nav nekāda skaidrība.

Pelšs par savu nākotni pagaidām neziņā

«Grūti pateikt, nezinu, kur nākamajā sezonā spēlēšu. Visam jāizšķiras nometnē, kurai vajadzētu sākties 15.septembrī,» teica Pelšs, sakot hokejistu daudz skandēto frāzi, ka vai nu sāksies treniņnometne, vai lokauts.

Kaut pēc pagājušās sezonas izskanēja informācija, ka Pelšs nākamajā sezonā, visticamāk, spēlēs Amerikas hokeja līgā (AHL), ir iespēja, ka viņam nāksies atgriezties «Oil Kings» sastāvā. Turklāt Pelšs pilnībā neizslēdza arī, ka varētu pievienoties Rīgas «Dinamo».

«Ja būtu lokauts, AHL sezona notiktu tāpat,» stāstīja Pelšs, kurš uz Ziemeļameriku varētu doties jau augusta beigās vai septembra sākumā, lai tur gatavotos iespējamajai «Oilers» treniņnometnei. «Saistībā ar Rīgas «Dinamo» varbūt ir maziņa iespēja, bet sīkāk nekādas skaidrības pagaidām nav.»

Paredzams, ka AHL nākamajā sezonā varētu spēlēt arī talantīgais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuru šovasar NHL draftā ar augsto 14.numuru izvēlējās Bufalo «Sabres» vienība.

Girgensons jau iepriekš laikrakstam «Diena» atzina, ka sezonu, visticamāk, sāks AHL, bet vēlas jau nākamajā sezonā «Sabres» sastāvā aizvadīt vismaz desmit spēles, jo, ja tā nenotiks, viņa noslēgtais trīs gadu līgums automātiski pagarināsies vēl uz vienu sezonu. Viņš uz Bufalo lidos 28.augustā. «Trenēšos un skatīšos, kas notiks - 15.septembrī sāksies NHL treniņnometne vai būs lokauts. Ja nebūs »Sabres« treniņu, tad septembra beigās braukšu uz Ročestru, kur sāksies AHL komandas »Americans« nometne.»

Iepriekšējā NHL lokauta dēļ netika aizvadīta 2004./2005.gada sezona.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu