Felpss pārkāpis Olimpisko hartu (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas Olimpiādes laikā Spānijas interneta portāls «El PEridico» un Lielbritānijas «The Daily Mail» publicējuši izcilā amerikāņu peldētāja Maikla Felpsa fotogrāfijas, kurās viņš redzams reklamējam zīmola «Louis Vuitton» preces.

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) noteikumi paredz, ka olimpisko spēļu laikā (no 18.jūlija līdz 15.augustam) sportistiem, kas startēja Olimpiādē, bija aizliegts piedalīties spēļu neoficiālo sponsoru kampaņās. Līdz ar to izcilais olimpietis pārkāpis Olimpiskās hartas noteikumus.

Vienā no diviem foto Felpss redzams kopā ar padomju vingrotāju Larisu Latiņinu, kuras piederošo rekordu karjeras laikā visvairāk izcīnītajās olimpiskajās godalgās viņš laboja tieši Londonā. Bildes uzņēmusi leģendārā fotogrāfe Annija Leibovica.

Londonas olimpiskajās spēlēs Felpss izcīnīja četras zelta un divas sudraba medaļas. Karjeras laikā amerikānis tagad ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām.

Savukārt Latiņina savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.

SOK un Londonas Olimpiādes organizatori pagaidām komentārus par Felpsa fotogrāfijām nesniedz. Savukārt peldētāja aģents Pīters Kārlails noliedz, ka Felpss būtu pārkāpis SOK noteikumus.

«Viss atkarīgs no tā, vai viņš bija devis atļauju fotogrāfiju publicēšanai. Tas ir vienīgais, ko viņš spēj kontrolēt,» atklāj Kārlails.« Šajā gadījumā Maikls atļauju nedeva. Foto uzņēmumus viņš pat nebija apstiprinājis.»

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu