Felpss pieliek punktu sportista gaitām ar zeltu (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Punktu profesionālā sportista gaitām sestdien ar zelta medaļu 4x100 metru stafetes sacensībās kompleksajā distancē Londonas olimpiskajās spēlēs pielika izcilais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss.

Felpss, kurš jau pirms Olimpiādes paziņoja, ka pēc tās beigs sportista karjeru, zeltu izcīnīja ar saviem pāriniekiem ASV stafetes komandā - Metjū Grīversu, Brendanu Hansenu un Neitanu Eidrianu.

Otrajā vietā ierindojās Japānas peldētāji, bet pie bronzas tika Austrālija.

Šī Felpsam bija 22.olimpiskā medaļa karjerā.

Kā ziņots, izcīnot savu 19.olimpisko medaļu, Felpss Londonā par vienu godalgu laboja padomju vingrotājai Larisai Latiņinai piederošo rekordu karjeras laikā visvairāk izcīnītajās olimpiskajās godalgās.

Karjeras laikā Felpss ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām.

Pirms četriem gadiem Pekinā Felpss tika pie vēsturiskām astoņām olimpiskajām zelta medaļām, labojot septiņus pasaules rekordus.

Iepriekš Londonā 400 metru kompleksā peldējuma finālā Felpss ieņēma ceturto vietu, 4x100 metru stafetē ar ASV komandu izcīnīja sudrabu, 200 metros tauriņstilā tika pie vēl viena sudraba, 4x200 metru brīvā stila stafetē ar ASV komandu svinēja uzvaru, kā arī triumfēja 200 metru kompleksajā peldējumā un 100 metros tauriņstilā.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu