Smaiļotājs Straume: Līdz olimpiskajām spēlēm galvenais ir nomierināties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm galvenais ir nomierināties, jo viss pamata darbs jau sen kā izdarīts, sarunā ar aģentūru LETA un «Radio 101», gatavojoties olimpiādei, pastāstīja Latvijas smaiļotājs Krists Straume.

Olimpiādē Straume kopā ar Alekseju Rumjancevu plānojis startēt divnieku sacensībās 200 metru distancē.

«Viss lielais darbs jau izdarīts pavasara treniņnometnēs ārzemēs, tāpēc tagad atlikusi tikai pieslīpēšana, bet galvenais - līdz olimpiskajām spēlēm jānomierinās,» teica Straume.

Viņam šīs būs jau otrās olimpiskās spēles, bet Rumjancevam debija. Pirms četriem gadiem Straume Pekinā startēja duetā ar Kristapu Zaļupi, izcīnot astoto vietu 1000 metros.

«Pirms Pekinas olimpiādes mums bija vienošanās, ka tie, kas būs ātrākie pasaules čempionātā vieniniekos, sēdīsies vienā laivā olimpiādē. Sanāca, ka toreiz startējām ar Kristapu,» atcerējās Straume, kurš ar Rumjancevu braucis kopā jau kopš bērnības.

Toreiz vēl olimpiskajā programmā nebija 200 metru distances, kas ir piemērotāka Straumem un Rumjancevam. Sportistu treneris Aigars Aglenieks pieļāva - ja būtu bijuši 200 metri, abi šie airētāji vienā laivā sēstos jau toreiz.

Olimpiskajām spēlēm Straume un Rumjancevs kvalificējās, izcīnot sesto vietu pagājušā gada pasaules čempionātā.

«Toreiz startā pieļāvām kļūdu, jo ne tā ielikās airis un pazaudējām aptuveni četrus īrienus,» atcerējās Straume. «Tomēr bijām tik labā sportiskajā formā, ka spējām panākt vietu sešiniekā.»

Aglenieks atteicās prognozēt, vai arī šoreiz uz nozīmīgāko startu sportisti būs vismaz tikpat labā formā.

«Mums vēl ir mēnesis laika - varam būt vēl labāki nekā pērn, tomēr ir iespējams, ka pretinieki būs vēl labāki. Skaidrs ir tas, ka darīsim visu iespējamo,» uzsvēra Aglenieks. «Prognozes gan izteikt ir neiespējami, jo 200 metri olimpisko spēļu programmā iekļauti pirmoreiz.»

Aglenieks Latvijas sportistiem Londonā novēlēja katram parādīt labāko rezultātu, uz ko viņi gatavojušies, bet līdzjutējiem - turēt īkšķus.

Iespējams, ka Rumjancevs Londonā startēs arī vieniniekos.

«Tie, kas kvalificējušies divniekā, kā mēs, drīkst startēt arī vieniniekos, jo tādā veidā cilvēku skaits nepalielinās,» teica Aglenieks. «Esam vienojušies, ka viņš to drīkstēs darīt, ja tas netraucēs startam divniekos, kas ir galvenais.»

Tomēr kalendārs šādai savienošanai izskatās nepateicīgs, jo vieninieku un divnieku starti plānoti viens pēc otra - 10.augustā plkst. 11.51 pēc Latvijas laika plānots sākt kvalifikāciju vieninieku 200 metros, bet jau 12.33 uz starta stāsies divnieki. Pēc tam plkst. 13.02 plānoti vieninieku pusfināli, bet vēl pēc 42 minūtēm sāksies arī divnieku pusfināli.

Treneris piekrita, ka olimpiskajās spēlēs smaiļošanā nestartē daudz sportistu, bet uzsvēra, ka visi startējošie ir labākie. Latvijas divniekam pirmais mērķis olimpiādē būs iekļūt A finālā. «Pēc tam jau sāksies jauna dzīve.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu