Neretnieks un Vārna izcīna godalgas PK posma galvenajā maršrutā Lietuvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zirgam.lv

Svētdien ar Grand Prix maršrutu Lietuvas pilsētā Žagarē noslēdzās Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas posms šķēršļu pārvarēšanā (CSI2*-W). Sacensību galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm divas godalgotas vietas Latvijai – Kristapam Neterniekam ar Conte Bellinī un Andim Vārnam ar Marmoru. Šis bija gan Pasaules kausa ieskaites maršruts, gan «FEI Rolex Ranking» jeb Pasaules konkūristu reitinga ieskaites maršruts, TVNET informē Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests.

Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica pieci sportiskie pāri, pārlekšanas maršrutā no Latvijas duetiem šoreiz veiksmīgāks bija Kristaps Neretnieks ar Conte Bellini, abi pārlekšanas maršrutu veica bez soda punktiem un izcīnīja otro vietu.

«No pirmās vietas ieguvēja Reina Pila pārlekšanā atpalikām tikai par kādu sekundi. Ar Conte Bellinī pirmo reizi lecu uz laiku un uz ātrumu – pirmo reizi startēju pārlekšanā, tāpēc negribējās pārlieku riskēt,» saka Neretnieks. Kristaps Neretnieks ar Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellinī sācis startēt pavisam nesen.

Piekto vietu maršrutā izcīnīja jau pieredzējušais Latvijas duets Andis Vārna ar Latvijas šķirnes zirgu Marmoru. «Gribēju uzvarēt, Grand Prix maršrutā šajās sacensībās bija ļoti skaisti kausi – kalti, protams, gribēju tādu sev, bet Marmoram bija citi plāni. Pārlekšanas maršrutā Marmors nogāza pirmos divus šķēršļus, bet man bija ātrākais laiks. Kopumā sacensības aizritēja labi, ļoti priecājos par Kristapa Neretnieka rezultātiem šajās sacensībās - vakar uzvara lielā apļa maršrutā, šodien otrā vieta Grand Prix – malacis,» saka Andis Vārna.

Grand Prix maršrutā nepaveicās Dainim Ozolam, startējot ar Latvijas šķirnes ķēvi Lagūna, abi pamatmaršrutu veica tīri, līdz pat pēdējam šķērslim – tas diemžēl krita un liedza Latvijas duetam cīnīties par godalgoto vietu sadalījumu pārlekšanā.

Grand Prix maršrutā uzvaru izcīnīja Igaunijas izlases sportists Reins Pils, trešo vietu Krievijas sportiste Olga Čečina, ceturto vietu Lietuvas vadošais sportists Bens Gutkausks, arī sestā vieta Grand Prix maršrutā vienam no Lietuvas vadošajiem konkūra sportistiem Andrjum Petrovam.

Kopumā Pasaules kausa posmā Žagarē pārstāvētas četras valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija un Krievija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu